Ook Anderlecht verzet zich nu tegen nieuw stadion van Club Brugge

Ook Anderlecht verzet zich nu tegen nieuw stadion van Club Brugge
Maandag 22 januari 2018 - 12:57   I  

Niet alleen Paul Gheysens, eigenaar van Antwerp en Ghelamco, houdt de bouw van een nieuw stadion van Club Brugge tegen. Ook Joris Ide, mede-eigenaar van RSC Anderlecht, heeft verzet aangetekend bij de Raad van State. Dat meldt De Tijd.

"Ondernemer Joris Ide is door een akkoord met lokale boeren eigenaar van ruim 50 hectare gronden waar het stadion van Club Brugge moet komen. Paul Gheysens, van wie eerder bekend raakte dat hij verzet aantekent tegen de stadionplannen, is er eigenaar van een hoeve met 4,6 hectare grond. Omdat Ide een claim heeft op 85 procent van alle gronden in het gebied, is hij cruciaal om een doorbraak te realiseren in het jarenlang aanslepende dossier", weet De Tijd.

Ide diende nu bij de Raad van State een verzoekschrift in tegen het project van Club Brugge. Hij benadrukt dat de bouw van een stadion door een privébedrijf geen onteigening rechtvaardigt. Ide zou van plan zijn om de gronden zelf te ontwikkelen als bedrijvengebied.

'Niets tegen stadion Club Brugge'

Tot slot benadrukt de mede-eigenaar van Anderlecht dat hij niets tegen het nieuwe stadion van Club Brugge heeft, maar dat hij niet van plan is om zich zomaar te laten onteigenen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Poll: Zal het stadion van Club Brugge er komen?

TAGS  I  Ide  I   Gheysens  I   Antwerp  I   Anderlecht  I   Club Brugge

donderdag 21 september 2023

woensdag 20 september 2023

dinsdag 19 september 2023

maandag 18 september 2023