"Dat heeft Antwerp gisteren bewezen tegen Club Brugge"

Maandag 22 januari 2018 - 14:11   I  

Antwerp leek gisteren lange tijd op weg om de leider in de Belgische competitie, Club Brugge, te kloppen. In extremis konden Tomecak en Vormer dat nog verhinderen, waardoor Club Brugge toch nog een puntje kon rapen tegen een sterk Antwerp.

Volgens Vandenbempt betekent dat niet meteen dat Club Brugge nu moet beginnen vrezen. De wedstrijd op Antwerp is gewoon een zeer moeilijke wedstrijd voor Club en 2-2 is dus eigenlijk een zeer goed resultaat. Antwerp heeft wél bewezen hoe je dit Club kan ontregelen.

"Antwerp heeft getoond hoe je Club Brugge toch kunt ontregelen: door heel veel druk te zetten op de laatste lijn, door de middenvelders met stevige mandekking nerveus te maken en door overal de ruimtes af te sluiten. Dan kan Club niet voetballen, zeker niet als het veld er ook niet al te best bij ligt", aldus Vandenbempt volgens Sporza.

Al betekent dat dan weer niet dat iedereen dit tegen Club Brugge kan doen. Antwerp is volgens Vandenbempt een van de enige ploegen in België die dit zowel mentaal als fysiek aankan. "Hoeveel ploegen kunnen dit mentaal en fysiek 90 minuten opbrengen tegen Club? Ik denk: weinig of geen. Club heeft 2 punten verloren, maar voor het overige is er niets aan de hand."

 

Poll: Gaan nog andere ploegen dit nu proberen tegen Club?

TAGS  I  Antwerp  I   Club Brugge  I   Vandenbempt

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023

zondag 4 juni 2023