Strijd om Play-Off I wordt zéér spannend na deze opmerkelijke uitslagen

Dinsdag 23 januari 2018 - 22:20   I

Vanavond stonden enkele belangrijke wedstrijden op het programma met het oog op Play-Off I. Standard, KV Kortrijk en Sint-Truiden konden maar beter winnen om kans te maken op die felbegeerde top 6.

Zulte Waregem-Standard 2 1

Standard kon eindelijk eens genieten van een plek in de top 6 en wou dat het liefst ook volhouden. Op het veld van Zulte Waregem ging het dan ook op zoek naar de drie punten, maar de mannen van Dury lijken een pak sterker uit de wintermercato gekomen te zijn.

In de eerste helft kwam Zulte Waregem op voorsprong na een afgeweken schot van Doumbia. Die voorsprong konden ze niet vasthouden, want Standard kwam terug dankzij Renaud Emond. In de slotfase kwam Standard nog opzetten, maar Edmilson kreeg een lichte rode kaart. Net daarna kon Saponjic de bal tegen de netten koppen.

Zulte Waregem doet met deze zege een gouden zaak en doet plots zelfs mee voor die top 6. Standard valt uit de top 6.

Moeskroen-Kortrijk 0 3

Moeskroen zakte na een goede start in de competitie helemaal weg. KV Kortrijk beleeft dan weer een totaal ander seizoen. Onder De Boeck draait KV Kortrijk op volle toeren en maakt het zo mogelijk nog kans op Play-Off I.

Dat KVK goed draait werd duidelijk tegen Moeskroen. De eerste helft eindigde nog op 0-0, maar in de tweede helft ontplofte Kortrijk helemaal. Perbet, Chevalier en Ouali zorgden voor de zege én de belangrijke drie punten. KVK springt zo naar de zevende plaats.

STVV-KV Mechelen 2 0

KV Mechelen had de punten broodnodig, maar ook STVV moest winnen om de kansen op Play-Off I gaaf te houden. STVV had aan één doelpuntje in elke helft genoeg om af te rekenen met de bezoekers. Texeira en Dussaut zorgden met hun doelpunten voor de drie punten. Daarmee springt STVV over Standard opnieuw de top 6 in. Ongemeen spannend wordt het dus door deze uitslagen.

Poll: Haalt Standard Play-Off I?

TAGS  I  Moeskroen  I   KV Kortrijk  I   STVV  I   KV Mechelen  I   Zulte Waregem  I   Zulte Waregem  I   Standard