Opmerkelijk: Belgische topclubs willen kunstgras STVV weg, en wel hierom

Opmerkelijk: Belgische topclubs willen kunstgras STVV weg, en wel hierom
Woensdag 24 januari 2018 - 09:22   I  

Opmerkelijk nieuws vanuit het Belgische profvoetbal: de Belgische topclubs, met AA Gent op kop, willen dat het kunstgrasveld van STVV verdwijnt. Volgens hen haalt de Limburgse club daar een competitief voordeel uit.

Het kunstgrasveld van Stayen ligt er ondertussen al 6,5 jaar, maar nu gaat de Pro League STVV erover aanspreken. De Pro League doet dat mede op voorstel van AA Gent, dat het kunstgras van De Kanaries ter sprake bracht binnen de Pro League.

Bij sommige Belgische topclubs leeft het gevoel dat STVV een competitief voordeel haalt uit zijn synthetische grasmat. Bezoekende ploegen spelen slechts één of twee keer per jaar op het kunstgras, STVV al zijn thuismatchen.

Bormans: "Dit is totaal van de pot gerukt"

Bij STVV zelf zijn ze enorm verbaasd. “Dit is totaal van de pot gerukt”, reageert STVV-manager Philippe Bormans. “Ik kreeg een telefoontje van CEO Pierre François die het met ons over het kunstgras wil hebben. Dit kunnen we niet ernstig nemen. Als de discussie zou gebeuren op basis van wetenschappelijk onderzoek, ben ik altijd bereid tot een gesprek. Maar niet op deze manier.”

“Blijkbaar volstaat het om enkele maanden in de top zes te kamperen om enkele topclubs zenuwachtig te maken. Dit is symbolisch voor de manier waarop ons topvoetbal tegenwoordig wordt geleid”, gaat Bormans verder.

Niet van plan om kunstgras op te geven

De manager van STVV benadrukt verder nog dat het veld van STVV er – vanzelfsprekend – uitstekend bijligt. “De Pro League onderzoekt overigens de kwaliteit van de speelvelden en daaruit blijkt dat we een uitstekende mat hebben. Wat van enkele andere eersteklassers, zoals Club Brugge en KV Kortrijk, dit seizoen niet gezegd kon worden.”

“Het stoort me dat we als kleinere club niet worden geraadpleegd over belangrijke dossiers als het tv-contract en de competitiehervorming, maar wel over een overbodige discussie als het kunstgras. We zijn niet van plan ons kunstgras op te geven”, besluit Bormans.

Poll: Vind jij dat het kunstgras van STVV weg moet?

TAGS  I  Bormans  I   STVV  I   AA Gent  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024