Dan toch geen nieuw stadion voor Club Brugge?

Dan toch geen nieuw stadion voor Club Brugge?
Woensdag 24 januari 2018 - 11:10   I   door Fabian Morren

Jacques Sys betwijfelt of het nieuwe stadion van Club Brugge er nog wel ooit zal komen. Paul Gheysens doet zoals bekend heel moeilijk.

"De veldslag die Paul Gheysens, de sterke man van Antwerp, ontketent in de plannen rond het nieuwe stadion van Club Brugge, is een zoveelste wrange episode in een steeds penibeler schouwspel. Gheysens is eigenaar van een klein deel van de gronden waar de nieuwe arena moet komen en heeft bij de Raad van State de vernietiging gevraagd van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Dat kan haast niet anders zijn dan een afrekening met Bart Verhaeghe, een rabiate tegenstander van het Eurostadion in Brussel dat Gheysens zo graag wilde bouwen. Van sterke leiders zou je mogen verwachten dat ze boven dat soort zaken staan", aldus Sys.

"Paul Gheysens heeft er geen enkel belang bij om dit project tegen te houden. Hij staat daarmee de expansie van een vereniging en de bloei van het Belgisch voetbal in de weg. Natuurlijk kan dat ook gezegd worden van Bart Verhaeghe en zijn veto tegen het Eurostadion. Dat soort gekrakeel hoort eerder thuis in een kleutertuin dan onder leiders van een voetbalclub. Het is België op zijn smalst. In dit land kan bij wijze van spreken iedereen gelijk wat blokkeren en het valt nog af te wachten of de Raad van State het verzoek van Gheysens van tafel zal vegen."

"Intussen is het precies elf jaar geleden dat Club Brugge de plannen voor een nieuw stadion ontvouwde. Het is de vraag of dat stadion er ooit komt. Intussen speelt Club Brugge in een uitgewoonde accommodatie. Net zoals ook het Koning Boudewijnstadion zo is verouderd dat je je langzamerhand in de middeleeuwen waant. Alles blijft daar steken in een moeras van politieke incompetentie."

TAGS  I  Club Brugge  I   Verhaeghe  I   Gheysens

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023