Morioka te duur: ‘RSCA biedt 2 spelers aan in speciale constructie’

Morioka te duur: ‘RSCA biedt 2 spelers aan in speciale constructie’
Dinsdag 30 januari 2018 - 09:30   I  

Als opvolger van de vertrekkende Sofiane Hanni, denkt RSC Anderlecht aan Ryota Morioka. De draaischijf van Waasland-Beveren is hét toptarget van paars-wit, dat aan een speciale constructie werkt om Morioka in te lijven.

Zoals algemeen geweten is, beschikt Anderlecht door de nakende overname van Marc Coucke niet meteen over veel financiële middelen. Definitieve transfers afronden in januari, is dan ook niet vanzelfsprekend.

Huren met verplichte aankoopoptie, net als Saief

Bovendien is Anderlecht verplicht om de aankoopoptie op Kenny Saief te lichten eens het in januari een speler koopt voor minstens 500.000 euro. Iets wat AA Gent contractueel liet vastleggen bij de verhuur van Saief.

Dat alles maakt dat Anderlecht een speciale constructie in gedachten heeft om Morioka in te lijven. Paars-wit zou de Japanse international tot het einde van het seizoen willen huren van Waasland-Beveren. Net als in het geval van Saief, zou paars-wit een verplichte aankoopoptie in het contract laten opnemen. Dat weet Het Nieuwsblad. De aankoopoptie zou om en bij de 2 miljoen euro kunnen bedragen.

Roef en Foulon als pasmunt?

De speciale constructie die Anderlecht aan het uitdokteren is, wordt pas helemaal speciaal als je weet dat de Brusselaars mogelijk ook Davy Roef (nu al uitgeleend aan Waasland-Beveren, nvdr.) en Daam Foulon (heeft al een akkoord voor volgend seizoen, nvdr.) in de deal zou willen betrekken.

Poll: Kan Morioka slagen bij Anderlecht?

TAGS  I  Saief  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   Morioka  I   Waasland-Beveren  I   Foulon  I   Roef

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024