DONE DEAL: Manchester City kondigt absolute toptransfer aan

DONE DEAL: Manchester City kondigt absolute toptransfer aan
Dinsdag 30 januari 2018 - 14:31   I  

Ze hielden het deze maand erg rustig, maar nu heeft Manchester City de geldbeugel nog een keertje opengetrokken. De leider uit de Premier League maakte via zijn officiële kanalen de komst van Aymeric Laporte wereldkundig.

Vorige week lekte al uit dat Manchester City van plan was om Laporte naar de Premier League te halen. Trainer Pep Guardiola wou er koste wat het kost een extra verdediger bij en Laporte past in het gezochte profiel.

De Baskische Fransman nam eerder deze week al afscheid van zijn huidige club. “Ik wil iedereen bedanken voor alles wat jullie me gegeven hebben. Deze club vormde me als mens en voetballer. Ik verlaat deze club, maar zal jullie nooit vergeten.”

65 miljoen euro

Dinsdagnamiddag volgde er dan witte rook: Manchester City kondigde de komst van Laporte aan via de officiële kanalen. De Engelsen betalen 65 miljoen euro (de afkoopsom in het contract van Laporte, nvdr.) aan Athletic Bilbao.

Slecht nieuws voor Kompany?

De komst van Laporte, betekent dat Vincent Kompany nog wat harder voor zijn plaats in het elftal van Guardiola zal moeten knokken. De Fransman werd ook gehaald omdat Kompany de voorbije jaren al te vaak in de lappenmand lag.

 

 

Poll: Gaat hij het goed doen bij City?

TAGS  I  Laporte  I   Manchester City  I   Athletic Bilbao  I   Kompany

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024