OVERZICHT Deadline Day: Anderlecht kaapt Liverpool-speler weg, Carcela naar Standard, Club Brugge neemt afscheid van spits

OVERZICHT Deadline Day: Anderlecht kaapt Liverpool-speler weg, Carcela naar Standard, Club Brugge neemt afscheid van spits
Woensdag 31 januari 2018 - 00:15   I  

Het werd nog een zéér spannend slot van de transfermarkt. Zowel Standard, Anderlecht als Club Brugge konden in extremis nog enkele transfer afronden. Hieronder vindt u een overzicht van een drukke en bewogen transferdag.

*Antwerp heeft zich niet kunnen versterken met Ibrahima Cissé van Fulham. Hij wordt uitgeleend aan Amiens, zonder aankoopoptie. Het is wel nog niet zeker dat de papieren tijdig zijn afgerond.

*Club Brugge heeft een oplossing gevonden voor de overbodige Fran Brodic. Hij trekt naar Catania.

*Standard heeft in extremis de transfer van Carcela afgerond. Hij keert terug naar het oude nest.

*Standard probeert in extremis Mehdi Carcela terug naar België te halen. Afwachten of de transfer nog tijdig in orde komt.

*Anderlecht heeft net voor het sluiten van de transfermarkt toch nog een grote naam binnengehaald. Lazar Markovic komt over van Liverpool, dat de aanvaller tot het einde van het seizoen verhuurt aan paars-wit.

*Het hing al eventjes in de lucht, maar het papierwerk duurde langer verwacht. José Francisco Cevallos Enriquez (23) is nu effectief speler van Sporting Lokeren.

*Anderlecht heeft een beslissing genomen over Dendoncker. Hij mag niet weg en moet het seizoen dus volmaken in Anderlecht

*De transfer van Mitrovic naar Anderlecht gaat niet door. Wellicht liggen financiële redenen aan de basis van het afketsen. Anderlecht probeert in een ultieme poging nu om Stefano Okaka terug te halen.

*Antwerp neemt afscheid van Randriambololona. De speler wordt verhuurd aan Roeselare.

*Anderlecht lijkt dan toch niet rond te zijn met Mitrovic. Newcastle laat nu zelf weten dat de deal niet doorgaat. Ook Dendoncker probeert in een ultieme poging om zijn transfer te forceren.

*Georgis Koutroubis tekende een contract bij Standard. Hij is de vervanger van Alexander Scholz.

*Tottenham heeft Lucas Moura (PSG) officieel beet.

*Charleroi versterkte zich nog met Willy Semedo. De Franse middenvelder is 23 en komt over van het Cypriotische Alki Oroklini. Semedo tekende een contract van twee seizoenen met ook nog eens een optie van twee extra seizoenen.

*Clement Petit verlaat Anderlecht en tekende bij Moeskroen tot 2019. De spits, die werd opgeleid bij de Henegouwse club, kwam bij Anderlecht niet verder dan het tweede elftal.

*KRC Genk heeft zich versterkt met Dieumerci Ndongala. De winger komt op huurbasis over van Standard. Genk bemachtigde ook een aankoopoptie.

*Lukasz Teodorczyk heeft beslist om bij Anderlecht te blijven, ondanks de komst van Mitrovic en ondanks de interesse van Hamburg.

*Rubin Kazan verhuurt Maxime Lestienne tot het einde van het seizoen aan Malaga. Dat maakte de Spaanse club officieel bekend.

*AA Gent verhuurt Noël Soumah aan Westerlo en Lior Inbrum aan Ashdod. Dat maakte de club officieel bekend.

*Michy Batshuayi wordt door Chelsea aan Borussia Dortmund verhuurd. Dat is nu ook officieel. De Rode Duivel zal het rugnummer 44 dragen bij de Duitse club.

*KV Mechelen leent Mamadou Bagayoko van OH Leuven tot het einde van het seizoen. De middenvelder kwam bij de club uit 1B nog nauwelijks aan spelen toe.

*Chelsea heeft zich versterkt met Olivier Giroud. De aanvaller komt over van Arsenal voor 18 miljoen euro.

*Sofiane Hanni is officieel van Spartak Moskou. De Russische club betaalt 7,5 miljoen euro voor de komst van de Anderlecht-speler.

*Lior Refealov zou in de belangstelling staan van Charleroi. Komt er nog een verrassende transfer uit de bus?

*KV Mechelen zoekt nog een spits. Tom De Sutter (Lokeren) en Joseph Akpala (KV Oostende) zijn opties.

*Aristote Nkaka verhuist van KV Oostende naar Moeskroen. De jonge middenvelder moet er het vertrek van Sébastien Siani opvangen.

*De transfer van Aleksandar Mitrovic naar Anderlecht zou rond zijn. Dat meldt La Dernière Heure.

*KV Kortrijk versterkt zich met Erik Palmer-Brown. De jonge Amerikaanse verdediger komt over van Manchester City. Hij wordt gehuurd.

*Antonio Milic verhuist nu toch niet naar Anderlecht. Omwille van de overname van Marc Coucke is dat te ingewikkeld. De 23-jarige Kroaat blijft dus bij Oostende.

*Lior Refaelov zou gewoon bij Club Brugge blijven. Standard wil de gevraagde transfersom van 1,5 miljoen euro niet betalen.

*West Ham zou 11,5 miljoen euro hebben geboden op Leander Dendoncker. Dat 'lachwekkend' bod heeft Anderlecht afgewezen.

*Antwerp staat op het punt om zich te versterken met Sébastien Siani. De aanvoerder wilde al een tijdje weg bij KV Oostende.

*Het is nu ook officieel. Tino Sven-Susic verlaat KRC Genk en gaat bij Antwerp aan de slag. Hij tekende een contract voor 1,5 jaar, met optie op een bijkomend jaar.

*Louis Verstraete wordt door AA Gent tot het einde van het seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Bij Gent had hij geen basisplaats.

*De transfer van Antonio Milic naar Anderlecht zou nagenoeg rond zijn. Paars-wit heeft een akkoord met de 23-jarige verdediger van KV Oostende. Ook op clubniveau wordt er snel een akkoord verwacht.

*West Ham onderneemt in extremis toch een poging om Leander Dendoncker naar Engeland te halen. Het bleef al een tijdje stil rond Dendoncker en de interesse van West Ham leek niet concreet te zijn. Tot vandaag, want West Ham heeft een bod uitgebracht op Dendoncker. Anderlecht heeft dat bod nu afgewezen, maar de kans is groot dat West Ham toch zal doordrukken en nog een bod zal uitbrengen.

*Vandaag was Teodorczyk niet aanwezig op de training. Het Laatste Nieuws kreeg te horen dat hij ziek was, maar transferperikelen zijn een betere verklaring.

*Arsenal heeft de komst van Pierre-Emerick Aubameyang bevestigd. Een transfer van Batshuayi naar Dortmund en Giroud naar Chelsea wordt in de komende uren verwacht.

*Racing Genk staat op het punt Dieumerci Nnongala van Standard weg te plukken. De speler komt niet meer voor in de plannen van Sa Pinto.

*Red Flame Davinia Vanmechelen, groot talent van RC Genk, zal haar carrière verderzetten in de Franse hoofdstad. De 18-jarige aanvalster werd nog Belgisch Belofte van het Jaar en trekt nu dus naar PSG.

*Manchester City wil zich versterken met Riyad Mahrez, de Algerijnse sterspeler van Leicester City. City zal wel diep in de geldbuidel moeten tasten, want Mahrez moet de duurste transfer uit de clubgeschiedenis van City worden.

*Massimo Bruno trekt dan toch niet Anderlecht. Hij wil zijn seizoen bij paars-wit uitdoen.

*Anderlecht zou dan toch die gewilde topspits gaan strikken. Anderlecht zou een akkoord hebben met Newcastle over Mitrovic. Anderlecht zou de Serviër huren.

*Standard zou niet alleen gokken op een transfer van Refaelov, maar zou nu ook hopen dat Carcela terugkeert naar Luik. Standard zou hem graag huren mét aankoopoptie.

*Davy Roef keert niet terug naar Anderlecht. De doelman zal in de zomer zijn opties bekijken, maar sluit een terugkeer zelf uit.

*Hanni zou onder impuls van de interesse van Burnley moeilijk doen tijdens de onderhandelingen met Spartak Moskou. Een transfer naar Rusland komt zo mogelijk in gevaar.

*Club Brugge neemt in extremis afscheid van Niels Verburgh. Het jeugdproduct trekt op uitleenbasis naar Waasland-Beveren, waar hij met zijn ex-trainer Sven Vermant kan samenwerken. Verburgh wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend en Waasland-Beveren heeft geen aankoopoptie kunnen afdwingen.

*KV Mechelen gaat zich nog versterken met Mamadou Bagayoko. De Ivoriaanse international komt over van OH Leuven.

*Maxime Lestienne heeft nog steeds geen nieuwe club. Het is goed mogelijk dat de winger alsnog terugkeert naar België. Wie weet is Lestienne iets voor Genk, Antwerp of Standard?

*Burnley hoopt in extremis nog met Sofiane Hanni aan de haal te gaan. De Algerijn heeft echter al een persoonlijk akkoord met Spartak Moskou.

*Chelsea staat op het punt om Olivier Giroud los te weken bij Arsenal, dat op zijn beurt dan weer Pierre-Emerick Aubameyang gaat weghalen bij Borussia Dortmund. Dat is uitstekend nieuws voor Michy Batshuayi: hij trekt op uitleenbasis naar… Dortmund.

*Anderlecht betaalde uiteindelijk een bedrag van ongeveer 3 miljoen euro voor Ryota Morioka (Waasland-Beveren).

*Kenneth Vermeer staat niet weigerachtig tegenover een definitieve overstap naar Club Brugge, dat een aankoopoptie bemachtigde tijdens de onderhandelingen met Feyenoord.

*Sporting Charleroi hoopt Massimo Bruno weg te halen bij Anderlecht. De winger zou de vervanger van de naar Watford vertrokken Dodi Lukebakio moeten worden.

*Waasland-Beveren zal Louis Verstraete (18) op huurbasis binnenhalen. De youngster moet mee het vertrek van Ryota Morioka (naar Anderlecht, nvdr.) opvangen.

*Als Richmond Boakye (Rode Ster Belgrado) naar Newcastle United verhuist, zijn de Engelsen bereid om Aleksandar Mitrovic alsnog naar Anderlecht te laten gaan.

*Anderlecht kwam met AA Gent overeen dat het 200.000 euro betaalt om de verplichte aankoopoptie in het huurcontract van Kenny Saief te laten vervallen.

*Lior Refaelov is nog niet van Standard. De Israëli onderhandelt nog met de Luikse ploeg en ook op clubniveau is er nog geen akkoord.

*KRC Genk hoopt Ole Kristian Selnaes naar België te halen. Het zou de Noorse middenvelder voor 500.000 euro huren van Saint-Etienne, mét een aankoopoptie die rond de 4 miljoen schommelt.

*Anderlecht onderhandelt verrassend genoeg met twee spelers van… KV Oostende: Antonio Milic en Knowledge Musona. Al is het maar de vraag wat de Licentiecommissie daarvan zal denken, aangezien Marc Coucke binnenkort de baas van Anderlecht wordt.

*KV Mechelen polste Igor De Camargo, maar de aanvaller mag niet weg bij APOEL Nicosia.

*Na Everton en West Ham United, meldde nu ook Watford zich voor Leander Dendoncker. De Londense club vindt de vraagprijs van meer dan 20 miljoen euro wel wat aan de hoge kant.

*Tino Susic staat op het punt om KRC Genk in te ruilen voor Royal Antwerp FC.

Poll: Wie zal het sterkst uit de transferperiode komen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   KV Mechelen  I   KV Oostende  I   Antwerp  I   Standard  I   Beerschot-Wilrijk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024