Genk liep tijdens wintermercato deze topper van Club Brugge mis

Genk liep tijdens wintermercato deze topper van Club Brugge mis
Vrijdag 02 februari 2018 - 06:49   I  

KRC Genk versterkte zich op de allerlaatste dag van de transferperiode met Dieumerci Ndongala. De Standard-huurling moet Philippe Clement meer opties geven op de flank, maar was eigenlijk nooit eerste keus.

Zo richtte Genk aanvankelijk zijn pijlen op andere spelers. In Het Nieuwsblad geeft CEO Patrick Janssens toe dat de Limburgers in januari naast Krépin Diatta (naar Club Brugge), Joseph Paintsil (Ferencvaros) en Oghenekaro Etebo (naar Las Palmas) grepen.

“We blijven onderzoeken of Paintsil in de volgende transferperiode wel haalbaar is. Bij Diatta wisten we perfect wat de voorwaarden waren om hem binnen te halen, we hebben als club beslist om het niet te doen. De komst van Etebo sprong af door woordbreuk van de voorzitter van Feirense”, verduidelijkt Janssens.

Ndongala

“Intussen bereikten we wel een akkoord met Dieumerci Ndongala”, gaat Janssense verder. “Twee weken geleden al. Die deal konden we activeren op het moment dat wij dat wilden. Zelfs vlak voor het sluiten van de transfermarkt.

“Dat betekent niet dat wij niet achter de komst van Ndongala staan. Integendeel. We hebben in zijn Charleroi-periode verschillende pogingen ondernomen om hem binnen te halen. Omdat het een aantrekkelijke speler is met snelheid en een actie, die vaak de achterlijn haalt. Het type dat we zochten dus.”

Poll: Had Genk moeten doordrukken voor Diatta?

TAGS  I  Ndongala  I   Diatta  I   Paintsil  I   Etebo  I   RC Genk  I   Club Brugge  I   Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024