"Bij Club Brugge? Hamburgers, frietjes en Playstation"

Zaterdag 03 februari 2018 - 15:53   I  

José Izquierdo verliet Club Brugge door de grote poort, maar toen de Colombiaan in België arriveerde leefde hij lang nog niet zo hard voor zijn job als tegenwoordig...

"Je moest eens weten", zegt Izquierdo in Het Laatste Nieuws. "Ik ga het toch vertellen. Toen ik in Brugge aankwam, lette ik absoluut niet op mijn voeding. Een heuse ramp. Hele dagen hamburgers en vooral frietjes. (schiet in de lach) ­Alles wat ik zag, speelde ik binnen."

"Ik nam ook onvoldoende rust. PlayStation spelen tot twee, drie uur ’s morgens wanneer ik de ochtend nadien moest trainen", gaat de Colombiaan verder. "Kortom, ik leefde niet voor het voetbal, maar gewoon van dag tot dag. Het gekke was alleen dat ik toch uitblonk in de matchen die ik speelde. Dus stond ik niet stil bij mijn levenswijze. Waarom zou ik veranderen? Het liep toch goed zo..."

Verantwoordelijkheid nemen

Na verloop van tijd ging Joske toch meer als een prof leven. "Ik merkte op een gegeven moment wel dat mijn gewicht toenam en mijn snelheid afbotte. Bovendien was dat de periode dat ik boeken begon te lezen. Daar leerde ik veel uit en zo veranderde mijn filosofie."

"Ik ­begon te beseffen dat ik bij Club een unieke kans had gekregen om ­mezelf en mijn familie een betere toekomst te bezorgen. En dus heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen. Met behulp van heel veel mensen bij Club die me alles aanreikten om dat ook succesvol te doen. Dat heeft me tot een betere voetballer, maar ook een betere persoon gemaakt. En is de ware reden achter mijn succes in Brugge", besluit Izquierdo.

Poll: Zal Izquierdo een bepalende speler worden in de Premier League?

TAGS  I  Izquierdo  I   Brighton & Hove Albion  I   Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024