Heuse revolutie op til bij KRC Genk: 'Geduld is op'

Heuse revolutie op til bij KRC Genk: 'Geduld is op'
Dinsdag 06 februari 2018 - 08:14   I  

KRC Genk staat vanavond voor één van zijn belangrijkste wedstrijden van het seizoen. In de return tegen KV Kortrijk hopen de Limburgers zich te plaatsten voor de finale van de Croky Cup. Gebeurt dat niet, dan volgt er een revolutie...

Volgens analist Stef Wijnants moét Genk absoluut naar de finale. Gebeurt dat niet, dan eisen de fans zo goed als zeker het ontslag van CEO Patrick Janssens. "Na de bekernederlaag vorige dinsdag in Kortrijk werd Janssens voor de eerste keer op de korrel genomen", zegt Wijnants bij Sporza.

"Ook al regeert Janssens niet als een zonnekoning en verdedigt hij met hand en tand de clubfilosofie, toch moet de Antwerpenaar in de wandelgangen al enkele jaren vechten tegen "de aanvaarding" in het Limburgse huishouden."

De Genk-supporters hebben het altijd moeilijk gehad om Janssens in de armen te sluiten, zo blijkt. "Zijn politieke achtergrond heeft de kritische Genk-fan nooit echt losgelaten. Nu de club op een cruciaal kruispunt tussen succes en mislukking staat, wil de fan meer dan "blauw bloed", hij wil winnen. Bij nieuwe tegenspoed wordt de lont aangestoken", voorspelt Wijnants.

"Philippe Clement mag dan wel beantwoorden aan het profiel (jong, ambitieus, passend in de visie), de enige maatstaf om de rust te bewaren zijn resultaten. Daarom kan Racing Genk zich niet veroorloven de bekerfinale te missen. Spelers, trainer, directie en bestuur staan op scherp. De Genkse fans willen maar al te graag achter hun "blauwbloedclub" staan, maar hun geduld heeft een limiet bereikt."

Poll: Moet Janssens weg bij Genk?

TAGS  I  RC Genk  I   Janssens  I   KV Kortrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024