Smaakmaker uit Jupiler Pro League wijst Ajax af: “Eerst een Belgische topclub”

Smaakmaker uit Jupiler Pro League wijst Ajax af: “Eerst een Belgische topclub”
Woensdag 07 februari 2018 - 12:00   I  

KAS Eupen bengelt al een heel seizoen in de onderste regionen van de Jupiler Pro League. Hendrik Van Crombrugge krijgt veel doelpunten om de oren, maar is desondanks een sterkhouder bij ‘De Panda’s’

Al scheelde het niet veel of Van Crombrugge was tijdens één van de vorige transferperiodes vertrokken bij Eupen. Ajax trok immers aan de mouw van de Belgische goalie.

“Mijn manager, Gunter Thiebaut, had me al laten weten dat ik op het lijstje stond met doelmannen waar ze in geïnteresseerd waren”, steekt Van Crombrugge van wal in Sport/Voetbalmagazine. “Op het eind van de vakantie, toen ik met het gezin aan zee zat, deed Ajax een bod. Uiteindelijk bleken ze bereid om te betalen wat Eupen vroeg.”

“De beslissing lag bij mij. Mijn plan was om eerst bij een grotere Belgische club te bevestigen en pas daarna naar het buitenland te gaan. Bovendien was ik net titularis in eerste klasse en trok bankzitten me niet meteen aan. Maar het was wel Ajax, natuurlijk. Ik heb daar een paar nachten van wakker gelegen, en dan beslist om het niet te doen.”

In de omgeving van de doelman geloofden ze niet dat die niet naar Ajax wilde. “Iedereen verklaarde me gek. Dat was lastig, aan iedereen telkens weer uitleggen waarom ik niet naar Ajax was gegaan. Toen er geen Belgische club kwam, ben ik gewoon bij Eupen gebleven", besluit Van Crombrugge.

Poll: Kan Van Crombrugge mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Van Crombrugge  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Anderlecht  I   Ajax  I   Eupen  I   Standard

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024