"Vorig jaar speelde ik nog tegen Real, nu zit ik bij Zulte Waregem"

Vrijdag 09 februari 2018 - 08:15   I   door Redactie

Theo Bongonda is terug bij Zulte Waregem. Veel sneller dan voorzien. Hij had eerst nog in het buitenland naam willen maken.

"Vorig jaar speelde ik rond deze periode tegen Real Madrid", zucht Bongonda in Het Laatste Nieuws. "Een carrière kan soms onvoorspelbaar zijn. Ik wist dat ik ooit terug zou keren naar Zulte Waregem. Maar zó snel..." 

Bongonda speelde meer dan veertig wedstrijden voor Celta. Toch koos hij deze zomer verrassend voor een uitleenbeurt aan Trabzonspor en dat draaide uit op een complete sisser. "Ik wou meestrijden voor de titel", verklaart Bongonda.

"Bij Celta ontbrak er ambitie, ik vreesde voor het jaar te veel. Dát was de reden. En dus niet, zoals ik elders las, omdat ik problemen had met de coach of met John Guidetti naar feestjes trok in mijn Porsche. (proest het uit) Wat een onzin! Ik reed in een Golf en speelde thuis op mijn PlayStation."

Bij Trabzonspor speelde hij echter amper. Daarom wilde hij in de winter weg. "Ik kon naar Engeland, Spanje, Italië en zelfs Belgische topclubs. Maar wanneer ik er eens goed over nadacht, zag ik de voordelen. Meneer Dury en ik kennen elkaar - hij is meer dan een trainer voor mij. En bij Zulte Waregem loop ik niet het risico op een blanco seizoen. Hier ga ik spelen."

Poll: Ben jij blij met de terugkeer van Bongonda?

TAGS  I  Zulte Waregem  I   Bongonda  I   shw

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024