Zwaar geblesseerde Dierckx vertelt straf verhaal: "Ik speelde nog verder"

Zwaar geblesseerde Dierckx vertelt straf verhaal:
Vrijdag 09 februari 2018 - 12:45   I   door Redactie

Tuur Dierckx wilde zich maandagavond tegen STVV tonen bij de beloften van Waasland-Beveren. Halfweg de eerste helft sloeg het noodlot echter toe. Dierckx moet twee operaties ondergaan: eerst de meniscus en daarna de kruisbanden.

“Ik wist dat de coach toekeek en was erop gebrand me te tonen in die beloftematch. Twee spelers van STVV zetten een tackle in, ik tikte de bal voor me uit en verlegde mijn evenwicht om hen te ontwijken, maar kwam slecht neer. De kine had me gewaarschuwd, maar ik heb nog twee minuten doorgespeeld. De aard van het beestje zeker? Ik heb nog een actie gemaakt en een voorzet getrapt, maar daarbij voelde ik een klik in mijn knie. Daarna kon ik echt niet meer verder", doet Dierckx zijn verhaal in Gazet van Antwerpen.

“Normaal worden de beloftewedstrijden in Beveren op natuurgras gespeeld, maar nu voetbalden we op kunstgras. Ik ben nooit een liefhebber van kunstgras geweest en dit voorval heeft het er niet beter op gemaakt. Je voet komt makkelijker vast te zitten. Je kunt onmogelijk zeggen of dit niet was voorgevallen op een gewone grasmat, maar het kunstgras zal er zeker niet aan hebben geholpen.”

“Uit de scan is gebleken dat niet alleen de kruisband van mijn linkerknie is afgescheurd, maar ook de meniscus is geraakt", vervolgt Dierckx. "We hebben er gezien mijn jonge leeftijd voor gekozen om mijn meniscus te naaien in plaats ven hem weg te halen. Ik wil op mijn 45e of 50e nog kunnen sporten. Maar dat betekent dat mijn meniscus na de operatie van maandag eerst vier tot zes weken moet genezen voor ik de kruisbandoperatie kan ondergaan.”

Poll: Zie jij Dierckx graag bezig op het veld?

TAGS  I  Dierckx  I   Waasland-Beveren

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024