Frank Raes snapt niets van alle commotie: "Zeer belangrijk dezer dagen"

Frank Raes snapt niets van alle commotie:
Vrijdag 09 februari 2018 - 16:30   I  

RSC Anderlecht nam tijdens de laatste uren van de transferperiode afscheid van Sofiane Hanni. Iets wat veel paars-witte supporters lang niet zo erg vonden, aangezien de Algerijn bij hen niet in de bovenste schuif lag. Commentator Frank Raes begrijpt er niets van.

"Eigenlijk is het vertrek van Sofiane Hanni bij Anderlecht verbijsterend. De man uit Algerije verkast naar Spartak Moskou omdat hij daar een pak geld gaat verdienen, maar vooral omdat hij gewoon weg wou. Weg bij Anderlecht omdat hij door (een deel van) de paars-witte supporters werd weggehoond", steekt Raes van wal in De Standaard.

"De genaamde Ludo Coninx van de RSCA fanboard, het 'officiële overlegorgaan van alle Anderlechtsupporters', meldde meteen dat Hanni's heengaan de 'beste oplossing voor iedereen' was. Jawel, de dag nadat hij driemaal gescoord had op Standard, stuk voor stuk pareltjes, en Anderlecht op zijn eentje voor een blamage had behoed. Begrijpe wie kan."

Geen behaagzieke ceremoniemeester

"Bovenal had Hanni als een van de weinige kernspelers nog het oorspronkelijke Anderlecht-dna in de voeten. In deze maanden van schemerduister was hij vaak de enige reddingsboei bij Anderlecht. Maar Hanni werd overboord gekieperd omdat hij geen behaagzieke ceremoniemeester is die loopt te bulderen door een megafoon. Zeer belangrijk dezer dagen."

"Misschien liet hij te makkelijk blijken dat hij maar een huurling was, een passant zoals alle anderen. Hanni hield de hand niet op het hart als hij het publiek groette. Andere voetballers hebben daar minder moeite mee", besluit Raes.

Poll: Verdiende Hanni meer respect bij Anderlecht?

TAGS  I  Hanni  I   Raes  I   Anderlecht

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024