Janssens weg, maar nieuwe CEO van Genk gaat niet meteen aan de slag

Janssens weg, maar nieuwe CEO van Genk gaat niet meteen aan de slag
Vrijdag 09 februari 2018 - 23:48   I  

Patrick Janssens out, Erik Gerits in. Dat is de slotsom van een bewogen avond bij KRC Genk. Janssens wordt per direct opzijgezet in de Luminus Arena, terwijl clubman Gerits hem binnenkort zal vervangen.

"De Raad van Bestuur van KRC Genk besliste vandaag in overleg met Patrick Janssens om een einde te maken aan hun samenwerking. Erik Gerits wordt aangesteld als Algemeen Directeur", klinkt het op de webstek van de Limburgers.

"De club bedankt Patrick Janssens voor zijn werk in Genk sinds augustus 2014. Mede onder zijn leiding werd de club financieel gezonder en werd het sportief departement hervormd. Er kwam ook een nieuw clublogo en KRC Genk bereikte de kwartfinale van de Europa League."

Erik Gerits wordt dus de nieuwe CEO. Hij is al járen bij Genk aan de slag en dus een echte clubman. "De Raad van Bestuur duidde vandaag Erik Gerits aan als nieuwe Algemeen Directeur van KRC Genk. Erik is bijna 25 jaar aan de slag bij Genk, waarvan de afgelopen 10 jaar als Directeur Organisatie. Sinds januari 2016 combineerde hij deze job met zijn functie als gedeputeerde van Economie van de Provincie Limburg."

“Erik beschikt niet alleen over de juiste ervaring en capaciteiten om de club terug op het juiste spoor te zetten,” aldus Voorzitter Peter Croonen. “Erik is ook een man van de club en heeft een zeer nauwe band met alle supporters. Hij beschikt bovendien over een waardevol netwerk om het draagvlak van KRC Genk te versterken, in Limburg en daarbuiten.”

Gerits zal zijn ambt als gedeputeerde neerleggen eind mei, en vanaf dan zijn nieuwe rol opnemen bij KRC Genk. Hij vervangt Janssens dus niet per direct.

Poll: Is Gerits een goede opvolger voor Janssens?

TAGS  I  Janssens  I   Gerits  I   RC Genk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024