Ontbolsterde Castagne veert recht: "Daarmee heb ik moeten leren omgaan"

Ontbolsterde Castagne veert recht:
Woensdag 26 oktober 2016 - 09:10   I  

Hij kende een moeilijk seizoensbegin, maar nu heeft rechtsback Timothy Castagne enkele goede prestaties achter de rug bij RC Genk. Vooral tegen Athletic Bilbao gooide hij hoge ogen.

“Die prestatie heeft me veel vertrouwen gegeven. Fysiek is er nooit een probleem geweest. Mentaal moest ik sterker worden, ik twijfelde te vaak. Nu is het vertrouwen terug en daardoor speel ik met lef. Want pas als je goed speelt, durf je ook initiatief nemen", vertelt hij in Het Belang van Limburg.

Castagne had het niet altijd makkelijk onder Maes. Als zijn trainer hem iets toeschreeuwde op het veld, leek hij ineen te krimpen. “Ik heb daar inderdaad mee moeten leren omgaan. Het hoort bij de ontwikkeling van een jonge speler. Niet alleen je lichaam moet sterker worden, ook je hoofd. Daar heb ik progressie in gemaakt.”

"De trainer zag ook dat ik het soms moeilijk had met zijn manier van coachen. Maar hij is wie hij is en ik begreep dat ik daar moest leren mee omgaan. Ik moet toch af en toe durven een andere beslissing nemen op het veld. Dat gaat me steeds beter af.”

TAGS  I  Timothy Castagne  I   RC Genk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024