Degryse ziet grote uitdager voor Club Brugge: "Bezig met de titel"

Degryse ziet grote uitdager voor Club Brugge:
Dinsdag 13 februari 2018 - 07:00   I  

Club Brugge prijkt ook enkele speeldagen voor het einde van de reguliere competitie nog steeds helemaal bovenaan de rangschikking. Toch moet blauw-zwart rekening houden met één ploeg in het bijzonder: AA Gent.

"Ze mogen mikken op het tweede Champions Leagueticket", zegt Marc Degryse in Het Laatste Nieuws. "Dat is realistisch, want op basis van wat ze op de mat leggen, zijn ze niet minder dan de concurrentie. Als je het vergelijkt met de chaos bij Anderlecht, staat Gent verder."

"De tweede plaats is een gezonde ambitie. De titel moeten ze niet uitspreken als ambitie, dat zorgt alleen maar voor extra druk, maar in hun achterhoofd zal dat toch wel ergens in een hoekje zitten", denkt Degryse.

"De kloof met Brugge is op dit moment nog 16 punten, maar in voetbal moet je nooit nooit zeggen. Er zijn nog 14 wedstrijden te gaan, dat zijn er bijna evenveel als de serie waarin Gent zo'n geweldige reeks neerzette. Straks worden de punten ook nog eens gedeeld. En met de thuisreputatie die het heeft opgebouwd, zal niemand in play-off 1 graag naar de Ghelamco Arena trekken", besluit de analist.

Poll: Kan Gent nog kampioen worden?

TAGS  I  AA Gent  I   Degryse  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Charleroi  I   RC Genk  I   Standard

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024