"Daar maakt Vanhaezebrouck een grote inschattingsfout"

Dinsdag 13 februari 2018 - 07:40   I  

Hein Vanhaezebrouck wil het tij zo snel mogelijk keren bij Anderlecht, maar dat kan hij blijkbaar niet alleen. De trainer van paars-wit is van plan om de hulp van een psycholoog in te schakelen.

"Maar daar maakt de trainer een grote inschattingsfout", vertelt Johan Desmadryl, tien jaar geleden als sportpsycholoog verbonden aan de landskampioen en momenteel bij KV Kortrijk, in Het Laatste Nieuws. "Wij zijn geen brandweerlui, hé."

Volgens Desmadryl heeft Vanhaezebrouck zichzelf buiten de groep geplaatst. "Als het goed gaat, is het blijkbaar enkel zíjn verdienste, maar nu wekt hij de indruk dat híj geen fouten gemaakt heeft. Nochtans is hij een cruciaal onderdeel van het team."

"Je laat je kinderen toch ook niet vallen als ze het moeilijk hebben? Dat deed Vanhaezebrouck wél door en public te wijzen naar de gebreken van zijn elftal. Wel, in zulke omstandigheden is het voor een psycholoog, die sowieso op zijn best is als hij kan anticiperen, uitermate moeilijk om te helpen", besluit Desmadryl.

Poll: Kan een psycholoog soelaas brengen voor Anderlecht?

TAGS  I  Desmadryl  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024