Bolat ziet één boeman voor mislukte passage bij Club: "Hij had ongelijk"

Bolat ziet één boeman voor mislukte passage bij Club:
Dinsdag 13 februari 2018 - 09:30   I  

Sinan Bolat moest bij Club Brugge de opvolger worden van Mathew Ryan, maar het liep even anders. De doelman kon op geen enkel moment overtuigen, en werd al snel weer doorgestuurd. Nu komt Bolat nog eens terug op zijn mislukte passage in het Jan Breydelstadion.

"Hun eerste keeper, Mathew Ryan, zou vertrekken, maar dat sleepte aan. Anderhalve maand zat ik thuis te wachten. Pas in de laatste dagen van de transferperiode kwam het in orde. Ik had geen stage meegemaakt, geen oefenwedstrijden gespeeld: ik was gewoon niet klaar", geeft Bolat toe in Humo.

"Tot overmaat van ramp liep ik een scheurtje op in de dij. Toch stelde de trainer me op. Wat doe je dan? Ik was ambitieus en had al zolang niet meer gespeeld: dan zeg je geen nee. Misschien had ik dat beter wel gedaan.

"Preud'homme had ongelijk"

Michel Preud'homme, zelf een ex-doelman geloofde al snel niet meer in Bolat. "Als hij vond dat ik mijn oude niveau niet meer haalde, en je ziet wat ik dit seizoen presteer, dan heeft hij het toch verkeerd ingeschat? Het is simpel: ik ben te snel uit de ploeg gezet", concludeert Bolat.

Dat hij kort nadien aan de kant werd geschoven, voelde Bolat aankomen. "Ik was een huurspeler, zo iemand schuif je makkelijk opzij. Ze haalden met Ludovic Butelle ook een nieuwe keeper.

Geen kans meer

En dan... dan gaf Bolat de strijd op. "Je wordt kwaad, dat zou iedereen worden in die situatie. Je probeert eerst nog om op training te bewijzen dat je een nieuwe kans verdient. Dat kon ik enkele weken opbrengen. Tot ik besefte: wat ik ook doe, ik krijg die kans toch niet meer. Van dan af zakte de moed me in de schoenen. Dat was fout van mij."

"Ik kon de situatie gewoon moeilijk aanvaarden. Ik was naar Brugge gekomen als eerste doelman. Als het dan anders uitdraait, ben je ontgoocheld. Met gekrenkte trots heeft dat niets te maken: ik voelde me echt niet de grote speler van FC Porto die het daar eventjes ging doen", besluit Bolat.

Poll: Had Bolat meer kansen moeten krijgen bij Club Brugge?

TAGS  I  Bolat  I   Club Brugge  I   Antwerp

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024