Speelt Kortrijk deze smaakmaker kwijt aan Belgische topclub?

Speelt Kortrijk deze smaakmaker kwijt aan Belgische topclub?
Dinsdag 13 februari 2018 - 18:21   I  

KV Kortrijk doet het momenteel uitstekend, maar de West-Vlaamse club zou binnenkort weleens het slachtoffer van zijn eigen succes kunnen worden. Zo vreest trainer Glen De Boeck dat één van zijn sterkhouders de club zal verlaten.

Yevhen Makarenko werd aanvankelijk als linksachter binnengehaald, maar De Boeck toverde de Oekraïner om tot een centrale middenvelder. De 26-jarige Makarenko werd als defensieve middenvelder zowat dé draaischijf van Kortrijk, maar dat heeft ook zo zijn gevolgen…

Aangezien Makarenko afgelopen zomer slechts voor één seizoen tekende, kan hij straks gratis vertrekken. Coach De Boeck maakt zich zorgen. “Ik vrees dat we hem niet nog een seizoen kunnen houden”, klonk het in Extra Time.

Optie op tweede seizoen

De sterke prestaties van Makarenko zullen ook de Belgische topclubs niet ontgaan zijn. Al maakt KVK-manager Matthias Leterme zich sterk dat hij de Oekraïner langer in het Guldensporenstadion kan houden.

"We hebben een contract van één jaar met Yevhen en we zullen op het voorziene moment de optie voor nog een tweede seizoen lichten", aldus Leterme. "Intussen zullen we met hem proberen te praten over een langer contract.”

Poll: Kan Makarenko mee bij een Belgische topclub?

TAGS  I  Makarenko  I   KV Kortrijk  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   RC Genk  I   AA Gent

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022