Mulder noemt Vormer 'een kunstenaar', maar waarschuwt Gouden Schoen ook

Mulder noemt Vormer 'een kunstenaar', maar waarschuwt Gouden Schoen ook
Dinsdag 13 februari 2018 - 19:08   I  

Ruud Vormer kroonde zich vorige week tot Gouden Schoen van 2017. In aanloop naar het gala was er heel wat te doen over een uitspraak van Gilles De Bilde, die toegaf dat hij Vormer geen 'wow-speler' vindt. Jan Mulder is het niet eens met De Bilde.

"Vormer is een voetballer die een corner honderd van de honderd keer op de goede hoogte en snelheid voor het doel krijgt. Een kunstenaar", zegt Mulder in Humo. "Toch worden lovende commentaren aan zijn adres voorafgegaan door opmerkingen over zijn `wow'-gehalte. Dat is niet hoog genoeg. Vormer is slechts nuttig en werkt graag voor het team."

"'Ik ben niet wow', gaf Vormer in de aanloop naar zijn prestigieuze verkiezing van de Gouden Schoen zelf toe. Zelfkennis valt te prijzen, maar hij vergist zich. Vormer werd door Feyenoord afgedankt wegens een gebrek aan klasse, ging naar Club Brugge en werkte zich zonder een greintje `wow' op naar basisspeler, draaischijf, aanvoerder en sterspeler. Hij was saai, maar is nu `wow'", benadrukt Mulder.

Complimenten van van Gaal

Vormer kreeg al complimenten van Louis van Gaal, maar die van Mulder zijn blijkbaar nog oprechter. "Vormer werd op het gala van de Gouden Schoen toegesproken door Louis van Gaal. Hij haalde het doorzettingsvermogen van de grote persoonlijkheid Vormer aan. Met een goede mentaliteit worden al je dromen waar, enzovoorts. De wereldcoach blies alle aanwezigen op het podium van de sokken en somde uitgebreid en langdurig de kwaliteiten van de speler op. Prachtig theater."

"In zijn tomeloze lust vergat Louis de ware klasse achter de Gouden Schoen 2017 te vermelden: sublieme passing op het middenveld, elegante vrije trappen, inzicht en techniek. Ruud Vormer zal moeten blijven vechten tegen vooringenomenheid", besluit Mulder.

Poll: Is Vormer een 'wow-speler'?

TAGS  I  Vormer  I   Club Brugge  I   Mulder  I   Gouden Schoen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024