“Zegt Vanhaezebrouck dat? Dat kan ik moeilijk geloven”

“Zegt Vanhaezebrouck dat? Dat kan ik moeilijk geloven”
Dinsdag 13 februari 2018 - 19:22   I  

Het draait momenteel vierkant bij RSC Anderlecht, maar Hein Vanhaezebrouck hoopt met de hulp van een psycholoog zijn ploeg opnieuw op de rails te krijgen.

Volgens de coach van paars-wit lopen er geen persoonlijkheden rond inde huidige kleedkamer. Maar dat kan sportpsycholoog Kris Perquy maar moeilijk geloven. “Dat er geen persoonlijkheden in zijn spelersgroep zitten, kan ik moeilijk geloven. Een persoonlijkheid kan je niet veranderen, akkoord. Maar je kan wél het gedrag van mensen veranderen”, verduidelijkt de man in Het Nieuwsblad.

“De ene kan je leren nog beter te coachen, van een ander zijn winnaarsmentaliteit aanscherpen, nog een andere iets meer 'gangster' maken. Dan moet je hen uit hun comfortzone halen en dan is élk team, niet alleen Anderlecht, gebaat met een professionele begeleiding.”

Hein moet zichzelf blijven

Volgens Perquy kan ook Vanhaezebrouck zelf wat raad gebruiken. “Ook voor de coach, ja. Iemand die een plan B of C kan aanreiken als zijn eerste aanpak niet werkt. Ik meen te weten dat Hein daar ook voor openstaat en niet alleen zelf spreekt, maar ook luistert.”

“Ik geef hem vooral de raad zichzelf te blijven, hij moet geloofwaardig en authentiek blijven. Maar Hein moet ook tússen de spelers staan, zelf verantwoordelijkheid nemen voor zijn deel van het verhaal. Naar iedereen uithalen heeft geen zin. Zo krijg je op de lange termijn niet iedereen mee”, besluit Perquy.

Poll: Zal de hulp van een psycholoog helpen om de ploeg opnieuw beter te laten spelen?

TAGS  I  Perquy  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024