Coucke in de problemen? "Hij zou dat moeten weten"

Coucke in de problemen?
Dinsdag 13 februari 2018 - 19:36   I  

Zit Marc Coucke in nesten? Als we de toekomstige eigenaar van RSC Anderlecht mogen geloven is dat niet het geval, maar bij farmagigant Perrigo eisen ze 1,9 miljard van Coucke.

Het bedrijf is van mening dat Coucke te veel geld heeft gekregen bij de verkoop van Omega Pharma en dat onze landgenoot daarvan op de hoogte was. Juristen zullen ongetwijfeld nog een vette kluif aan het dossier hebben. Maar... Moet Coucke zich zorgen maken? 

"Alleen Coucke weet wat hij verkocht heeft"

"Dat weet alleen Coucke zelf", zegt zegt Sophie Manigart, professor bedrijfsfinanciering aan de UGent en Vlerick, in Het Nieuwsblad. "Hij zou toch moeten weten wat hij verkocht heeft."

"Als de tegenpartij denkt dat ze een kat in een zak heeft verkocht, dan zal ze dat zwart op wit moeten bewijzen. Maar ik vind het bedrag dat Perrigo claimt wel merkwaardig hoog in vergelijking met de verkoopprijs", benadrukt Manigart.

Coucke ontkent dat Perrigo misleid is

Zelf heeft Coucke altijd ontkend dat Perrigo misleid is. Toen de eerste claim bekendraakte, reageerde hij voor de tv-camera's laconiek: “Ze kopen een prima auto, rijden er zelf tien keer mee tegen de muur. En zeggen na zes maanden: We zouden hem willen terugbrengen, want er zijn blutsen in.'"

Poll: Geloof jij Coucke in dit dossier?

TAGS  I  Coucke  I   Perrigo  I   Omega Pharma  I   KV Oostende  I   Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024