Tottenham en Man City halen uitstekende uitgangsposities

Dinsdag 13 februari 2018 - 22:32   I   door Redactie

Tottenham heeft een prima uitgangspositie behaald in de achtste finale van de Champions League. De Spurs haalden bij Juventus een 2-0-achterstand op. Manchester City staat al in de kwartfinales, want de bezoekers wonnen met 0-4 bij FC Basel.

Higuain zette Tottenham al na tien minuten op een 2-0-voorsprong (waarvan één goal op strafschop). Beter kon het niet beginnen voor Juventus. Harry Kane bracht de hoop voor Tottenham nog voor de rust echter terug. Op slag van rusten miste Higuain nog een penalty.

In de tweede helft werd het voor Tottenham, met Jan Vertonghen en alweer een sterke Moussa Dembélé in de basis, nog beter. Christian Eriksen trapte een vrije trap onder de muur binnen.

Manchester City was veel te sterk voor Basel. Na amper 23 minuten stond het al 0-3. Ilkay Gündogan, Bernardo Silva en Sergio Agüero zorgden voor de goals en De Bruyne zorgde voor de assist bij de goal van Gündogan. Na de rust dikte Gündogan nog aan tot 0-4.

Poll: Ben jij verrast dat de Engelse clubs het zo goed doen in de CL?