"Hij is één van de weinigen die het embleem van RSCA mag kussen"

Woensdag 14 februari 2018 - 17:36   I   door Redactie

Met Olivier Deschacht verdwijnt één van de laatste nog echte clubspelers van het toneel. De 37-jarige verdediger werd naar de B-kern verwezen bij Anderlecht.

"Dertien jaar waarin hij een tiental vervangers voor hem als (falende) linksachter zag passeren. Toch werd hij door een deel van de fans nog altijd gecontesteerd. Geen Anderlecht-speler, heette het. Niet de man die met één zwoele heupbeweging drie tegenstanders met de hoofden tegen elkaar deed botsen. Geen verdediger die op zijn linkerflank tien keer per wedstrijd aanzette voor een glanzende solo om met een splijtende voorzet een ploegmaat een doelpunt aan te bieden", weet Het Nieuwsblad.

"Deschacht was die hardwerkende tot centrale verdediger omgevormde linksachter die zich heel bewust is van zijn capaciteiten. Wat hij nu ook zou hebben uitgestoken, hij zeurde nooit om een transfer als hij eens een goede periode kende of er weer een linksachter om hem te vervangen neerstreek. Ook vandaag is hij nog één van de weinige spelers die met recht en reden het embleem van zijn club mag kussen. Na zeventien seizoenen."

Poll: Had Deschacht meer respect verdiend?

TAGS  I  Anderlecht  I   Deschacht  I   shw

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024