Belangrijk nieuws over toekomst van Olivier Deschacht

Belangrijk nieuws over toekomst van Olivier Deschacht
Donderdag 15 februari 2018 - 10:22   I   door Redactie

Olivier Deschacht was negatief omwille van het feit dat hij tegen KV Oostende uit de ploeg werd gegooid. Dat vond de verdediger onterecht. Het Nieuwsblad kon hem strikken voor een kort interview en daarin geeft het 37-jarige clubicoon van Anderlecht ook toe dat hij te negatief was. Nu zit hij in de B-kern. Mogelijk neemt hij een drastisch besluit.

“Eigenlijk zou ik gewoon wat meer Timmy Simons moeten zijn", zegt Deschacht. Die speelt bij Club Brugge al sinds 24 september geen minuut meer. “Ik slaag daar niet in”, geeft Deschacht toe. “Ik ben ambitieus en wil zo veel mogelijk spelen. Ik heb echt al gevochten voor deze ploeg en voor deze coach. En als ik niet speel, kan ik mijn ontgoocheling maar moeilijk verbergen. Dan zet ik me in een hoekje te kniezen en slaag ik er niet in de knop om te draaien. Zo ben ik altijd geweest.”

Stoppen

Het is nu nog maar zeer de vraag of Deschacht de energie kan opbrengen om zich te melden bij de B-kern. Volgens zijn entourage is dat lang niet zeker. In juni loopt zijn contract af bij Anderlecht. Het zou zomaar kunnen dat hij gelijk stopt met voetballen. Mogelijk is dit - na de onenigheid met René Weiler en de gokaffaire - de klap te veel voor Deschacht. Dan zou de teller blijven steken op 598 wedstrijden voor Anderlecht.

UPDATE 10:21:

Zoals we vanochtend al aankondigden heeft Olivier Deschacht een besluit genomen over zijn toekomst. De verdediger werd door coach Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht naar de B-kern verwezen. Vanochtend moest Deschacht zich melden bij die B-kern. Het clubicoon stuurde echter zijn kat. Deschacht heeft zich ziek gemeld, zo meldt Het Nieuwsblad. Volgens zijn entourage kan de 37-jarige verdediger de energie niet meer opbrengen. Dit lijkt de klap te veel te zijn voor Deschacht. Wellicht stopt hij met voetballen.

Poll: Kan Deschacht beter stoppen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Deschacht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024