Tielemans: "Op die vlakken ben ik bij Monaco beter geworden"

Tielemans:
Donderdag 15 februari 2018 - 16:52   I   door Redactie

Youri Tielemans lag twee maanden in de lappenmand met een meniscusblessure. Intussen is de middenvelder van AS Monaco weer helemaal fit. De middenvelder voelt dat hij al enorm verbeterd is sinds zijn komst naar Monaco. Afgelopen zomer verliet hij Anderlecht voor de Franse kampioen.

"Ik heb mijn oude ritme moeten terugvinden na die blessure. Na enkele wedstrijden ben ik weer de oude. Ik werk hard om mijn basisplek te behouden", zegt Tielemans, die aan concurrentie geen gebrek heeft bij Monaco. “We hebben een heel sterke groep”, beseft de Rode Duivel. “Er is evenveel kwaliteit op de bank als op het veld. Voor elke positie zijn er minstens twee sterke spelers. Dat zorgt voor concurrentie en zet iedereen onder druk.”

“Ik ben er op alle vlakken op vooruitgegaan sinds mijn aankomst in Monaco”, vervolgt Tielemans. “Ik ben fysiek sterker geworden, door de stevigere contacten op het veld. Ook op het gebied van tactiek en techniek ben ik geëvolueerd.”

WK

Tielemans wil nu eerst voor de tweede plaats gaan met AS Monaco. Als dat achter de rug is, volgt er nog het WK. De middenvelder is normaal gezien zeker van een plek in de selectie bij de Rode Duivels. "Voor een plaats bij de nationale ploeg op het WK zal ik mijn best doen op het veld. Ik ga tot het diepste van mijn kunnen, zonder aan blessures te denken”, aldus Tielemans.

Poll: Moet Tielemans mee naar het WK?

TAGS  I  Tielemans  I   AS Monaco

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024