Vandenbempt: "Zijn erfenis is een probleem bij Lokeren"

Vandenbempt:
Woensdag 26 oktober 2016 - 10:43   I  

Sporza-analist Peter Vandenbempt weet waar het schort bij Lokeren. Hij meent dat de passage van Peter Maes bij Lokeren hoge verwachtingen heeft geschept bij voorzitter Roger Lambrecht.

"Leekens is de 21e ontslagen trainer in 21 jaar voorzittersschap van Lambrecht. In zekere zin is dat een probleem, maar wat je recentelijk ziet: de erfenis van Peter Maes is ook een probleem."

"Na Maes, die lang in Lokeren werkte, zijn er een paar trainers die het geprobeerd hebben en dat schijnt toch een beetje moeilijk te zijn. Dat was bij KV Mechelen ook al zo, dus laten we nog maar eens onderstrepen wat Maes gepresteerd heeft."

"Lambrecht redeneert als een zakenman: hij heeft prachtige tijden beleefd met Peter Maes en in een verder verleden met Paul Put. Lambrecht kijkt naar de cijfers en wil goed voetbal zien. Hij redeneert: als we wegglijden in het klassement, moet ik de trainer vervangen. Het is niet moeilijker dan dat."

"Ik denk trouwens niet dat je kunt zeggen dat Roger Lambrecht het probleem van Lokeren is. Integendeel natuurlijk. Lambrecht heeft het geld en heeft Lokeren gemaakt tot wat het nu is. Hij wil er overigens al lang vanaf. Dat moet dus stilaan gebeuren, zodat hij van zijn rustige, oude dag kan genieten en Lokeren misschien een nieuw tijdperk kan ingaan."

TAGS  I  Peter Vandenbempt  I   Georges Leekens  I   Lokeren  I   Roger Lambrecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024