Cercle Brugge is razend: "Dit is een poging tot destabilisatie"

Cercle Brugge is razend:
Vrijdag 16 februari 2018 - 13:21   I   door Redactie

Cercle Brugge reageert zeer ontgoocheld en verontwaardigd op een artikel dat vrijdag is verschenen in Het Laatste Nieuws. Daarin staat dat AS Monaco Cercle redde van het faillissement. "Cercle betreurt eveneens het gebrek aan professionalisme van de desbetreffende journalist die zijn informatie niet voldoende geverifieerd heeft", luidt het bij de vereniging.

"Cercle Brugge en zijn meerderheidsaandeelhouder AS Monaco hebben kennis genomen van het artikel in Het Laatste Nieuws van 16 februari 2018. Cercle betreurt de compleet verkeerde berichtgeving, vol fouten en met cijfers en informatie die zeer ver van de waarheid staan", meldt de vereniging op zijn website.

Foute cijfers

"Cercle betreurt eveneens het gebrek aan professionalisme van de desbetreffende journalist die zijn informatie niet voldoende geverifieerd heeft. Ten titel van voorbeeld, het bedrag van de kapitaalsverhoging bedraagt 1.900.000 Euro en niet de in het artikel vermelde 2.800.000 Euro. Het desbetreffende medium heeft dus zelfs niet de moeite genomen om dit publiek beschikbaar cijfer te verifiëren."

"Alle overige cijfers in het artikel zijn naar het evenbeeld van deze leugenachtige berichtgeving. Deze poging tot destabilisatie aan de vooravond van een reeks zeer belangrijke wedstrijden zal Cercle niet beletten om geconcentreerd te blijven op zijn belangrijkste objectief, met name de promotie naar 1A."

15 miljoen euro

Volgens Het Laatste Nieuws zou Monaco in totaal 15 miljoen euro investeren. Cercle haalde dit seizoen 15 nieuwe spelers. De lonen zouden drie keer zo hoog zijn sinds de komst van de club. Bovendien stelt de krant openlijk de vraag wat er met Cercle zal gebeuren als Monaco de stekker eruit trekt. Dan zou het plots kunnen afgelopen zijn met de Bruggelingen.

Poll: Begrijp jij de woede van Cercle?

TAGS  I  Cercle Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024