"Als Gheysens hier een nieuw stadion wil zetten, ben ik bereid"

Zaterdag 17 februari 2018 - 16:28   I   door Fabian Morren

Herman Wijnants is nog altijd de sterke man van Westerlo. De club vecht tegen de degradatie in 1B. Volgens Wijnants is Westerlo op zich niet de toekomst in de Kempen. Er moet een nieuwe fusieclub ontstaan, die uit meerdere bestaande clubs bestaat.

Opvallend is dat Oosterzonen, een club uit een deelgemeente van Westerlo, de fusie aangaat met Geel en dus geen gesprekken aanknoopt met Westerlo zelf. “Dat is hun eigen beslissing. Of er ooit gesprekken geweest zijn? Geen commentaar", reageert WIjnatns. 

Het voetbal in de Kempen zit flink in het slop. In 1A speelt geen enkel team meer uit die streek en in 1B heb je enkel nog Westerlo. Nadien is het al afglijden naar de eerste amateurreeks, waar je wel enkele teams hebt zoals Dessel, Heist, Oosterzonen en Geel. Die laatste twee clubs gaan wellicht fusioneren.

Gheysens

"Een Kempense fusie met vier of vijf clubs op een nieuwe locatie blijft voor mij de beste oplossing" is Wijnants duidelijk in Gazet van Antwerpen. "Misschien moet Paul Gheysens eens naar de Kempen komen. Als hij een nieuw stadion wil zetten, dan ben ik meteen bereid om te praten. Op die manier zou een Kempense club zeker leefbaar zijn in eerste klasse.”

Poll: Zou een grote Kempense club een meerwaarde zijn voor het Belgische voetbal?

TAGS  I  Westerlo  I   Wijnants  I   Gheysens  I   shw

vrijdag 7 oktober 2022

donderdag 6 oktober 2022

woensdag 5 oktober 2022

dinsdag 4 oktober 2022