"Dit doet pijn aan het hart van Weiler, het vreet aan hem"

Maandag 19 februari 2018 - 07:45   I   door Redactie

David Sesa was de assistent van René Weiler bij Anderlecht. De Zwitser bleef in Brussel na zijn ontslag omdat zijn dochtertje hier school loopt. Hij wilde het leven van het meisje niet plots weer overhoop halen.

Sesa volgt de resultaten van Anderlecht nog aandachtig en kan alleen maar vaststellen dat het niet beter is geworden sinds het vertrek van Weiler. "Denk nu niet dat wij daar plezier in hebben. Ook René Weiler volgt Anderlecht nog vanuit Zwitserland. Ik spreek hem vaak en het doet pijn aan ons hart", zegt Sesa

"Anderhalf jaar lang hebben wij veel geïnvesteerd in die ploeg en dan hoop je ondanks alles toch dat Anderlecht de grootste ploeg in België blijft. Het vreet aan ons dat dat niet langer het geval is.”

Weiler kreeg wel veel kritiek op hoe hij de ploeg liet spelen. “Wij speelden het voetbal dat volgens ons het best bij die groep paste. Niet elke ploeg kan als Barcelona voetballen, want daarvoor hadden we simpelweg de spelers niet. Hein Vanhaezebrouck heeft als trainer een andere visie. René is meer een type Mourinho, Hein meer een type Guardiola", stelt Sesa.

"Dat is zijn goed recht. Maar het belangrijkst blijven de resultaten en met ons realistisch voetbal boekten wij wel resultaten. De titel met zeven punten voor op Brugge, en de kwartfinales van de Europa League tegen Manchester United.”

Poll: Had Weiler het beter gedaan dan Vanhaezebrouck?

TAGS  I  Sesa  I   Weiler  I   Anderlecht

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024