Coucke nu al onder vuur bij Anderlecht-bestuur: 'Hij laat ons spartelen'

Coucke nu al onder vuur bij Anderlecht-bestuur: 'Hij laat ons spartelen'
Dinsdag 20 februari 2018 - 10:30   I  

Marc Coucke wordt later deze week de grote baas bij RSC Anderlecht. De huidige voorzitter van KV Oostende moet paars-wit naar nieuwe successen leiden, maar maakte zich tijdens de afgelopen weken niet bepaald populair bij het bestuur van Anderlecht.

"Zondag tegen Moeskroen maakt Marc Coucke met veel tromgeroffel zijn intrede bij Anderlecht. Roger Vanden Stock zal ingetogen toekijken van aan de zijlijn. In het Astridpark leeft al een tijdje het gevoel dat Coucke paars-wit nu even laat spartelen om dan zelf als grote messias binnen te komen. Dat snijdt", weet Het Nieuwsblad.

Duidelijke reden voor problemen tijdens transferperiode

Voor de lastige transferperiode van vorige maand wordt in het Astridpark met een kwade blik naar Coucke gekeken. "Dat wordt Coucke aangewreven. Aanvankelijk was het plan dat Anderlecht in januari wel degelijk nieuwe spelers mocht aantrekken. Het geld dat binnenkwam, mocht ook weer worden uitgegeven."

"Maar uiteindelijk werd die afspraak nog ingetrokken. Met het vertrek van Hanni, Stanciu en Harbaoui haalde paars-wit zo'n 14 miljoen binnen, maar er werd maar zo'n 3,5 miljoen uitgegeven aan Morioka en Saief."

Al ligt de schuld ook bij het huidige Anderlecht-bestuur. "Sommige insiders wijten dat aan een laat manoeuvre in het verkoopsproces aan Marc Coucke. De Anderlecht- bestuurders zouden plots nog vijf miljoen meer gevraagd hebben voor de club en Coucke ging enkel overstag op voorwaarde dat de schulden al (fors) werden afgebouwd tijdens de wintermercato. Vandaar de moeilijke wintermarkt."

Afscheid in mineur voor Vanden Stock

Hoe dan ook, voor Roger Vanden Stock wordt het een afscheid in mineur. "Vanden Stock had het zich allemaal anders voorgesteld. Hij had een vlottere overgang verwacht, ook al had hij Anderlecht eigenlijk liever na het seizoen verkocht. Helaas ging dat niet, om fiscale redenen", besluit de krant.

Poll: Geloof jij in Coucke?

TAGS  I  Coucke  I   Vanden Stock  I   Anderlecht  I   KV Oostende

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023