Hanni: "Dat is het grote probleem van Anderlecht"

Hanni:
Dinsdag 20 februari 2018 - 16:04   I   door Redactie

Sofiane Hanni verliet Anderlecht tijdens de winterstop. De Algerijn is goed geplaatst om de analyse te maken van wat er fout loopt bij paars-wit.

Volgens Hein Vanhaezebrouck zitten er geen leiders in de groep. "Klopt. Maar hij weet ook dat kritiek niet aanvaard wordt in de groep. Veel spelers zwijgen of durven hun leidersrol niet op te nemen omdat sommige medemaats geen kritiek verdragen. Dat is niet eigen aan Anderlecht, het is een algemeen probleem in het voetbal. Maar heel dat debat over leiders of geen leiders krijgt volgens mij te veel aandacht", zegt Hanni in Sport/Voetbalmagazine.

"Het probleem van Anderlecht is dat er te veel hiaten in het spel zitten. Er zijn op dit moment spelers die hun mogelijkheden niet maximaal benutten en er zijn jongens die net tekortkomen voor Anderlecht. En die gasten moeten door omstandigheden veel spelen."

"Ik herinner mij nog héél goed wat Weiler mij vorig seizoen voor de winterstop vertelde: 'We hebben maar twaalf echte titularissen. De rest haalt het niveau niet.' Hij is erin geslaagd om na de winterstop het groepje potentiële basisspelers op te trekken naar zestien, zeventien man. Hij had zelfs twee ploegen: een voor de Europa League en een voor de competitie."

Poll: Heeft Hanni gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I   Hanni

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024