Frank Raes neemt besluit: "Ik ben 64, het is aan de jeugd"

Frank Raes neemt besluit:
Donderdag 22 februari 2018 - 07:04   I   door Redactie

Frank Raes zal de WK-finale niet presenteren. Raes laat die eer in Rusland aan Filip Joos. "Dit hebben we in 2015 afgesproken", zegt Raes. "Ik het EK, Filip het WK.

Frank Raes was de commentator bij de WK-finales in de VS ('94), Frankrijk ('98), Zuid-Afrika ('10) en Brazilië ('14). In 2002 en Japan en Zuid-Korea kreeg Stef Wijnants die eer en in 2006 in Duitsland had VT4 samen met Kanaal2 de rechten.

"Er is nooit discussie geweest over wie de finale van het WK in Rusland zou doen", zefgt Raes in Het Laatste Nieuws. "Drie jaar geleden, in de aanloop naar het EK voetbal, is beslist dat ik de finale van het EK zou doen en dat Filip straks de WK-finale mag becommentariëren."

"Ik vond dat een goeie afspraak. Filip en ik zijn maten. We zitten elke week samen aan de tafel van 'Extra Time'. Hij heeft bovendien nog nooit een finale mogen doen, ik heb wel al een lange lijst van WK- en EK-finales, Europese topmatchen achter mijn naam."

"Ik zal bovendien 64 jaar zijn als het WK begint", zegt Raes. "Dan is het tijd dat je de jeugd voorlaat. Ik heb daar nooit een probleem mee gehad. Ik ben al een tijdje de oudste op de sportredactie, maar blijf jong door iedereen rond me. Ik werk met gasten die allemaal stukken jonger zijn en heb zelf een zoon van 9. Laat al die jonge gasten maar komen, zoveel mogelijk."

Poll: Wie zou jij het liefst als commentator bij de WK-finale hebben?

TAGS  I  Frank Raes  I   Filip Joos

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024