Boskamp: "Gewoon helemaal afschaffen!"

Boskamp:
Zaterdag 24 februari 2018 - 13:38   I   door Redactie

Voor Johan Boskamp kan het einde van de play-offs niet snel genoeg aangebroken zijn. De Nederlandse analist heeft helemaal niets met dat systeem.

"Gewoon helemaal afschaffen die play-offs! Het is gewoon een onrechtvaardig systeem. Je speelt een heel jaar een voorsprong van bijvoorbeeld veertig punten en die wordt vervolgens doodleuk gehalveerd", aldus Boskamp in Het Belang van Limburg

"Oké, als je bij de top zes zit, is het best een aantrekkelijk systeem, maar hoeveel spelers van die clubs zit nu in de nationale ploeg? Het argument dat het voetbal er beter zou door worden, gaat niet op. Als je de ploegen bekijkt, wordt het elk jaar minder.”

Buiten play-off 1 is niemand erin geïnteresseerd. Bekijk de toeschouwersaantallen van de voorbije jaren in play-off 2 maar eens. Bovendien zijn ook in play-off 1 de kaarten vrij snel geschud voor de nummer zes, vijf en vier. Die zwakken dan ook af, omdat er niks meer te winnen valt. Dan zit je nog met je hekkensluiter van de reguliere competitie, die al in maart klaar is.”

“En ja, het is nu even spannend wie play-off 1 zal halen. Maar meestal halen dezelfde ploegen het. Natuurlijk zit er weleens een verrassing tussen, maar dat is in gewone competities ook al het geval. Leicester werd twee jaar geleden nog kampioen van Engeland, en nu doet Burnley het bijvoorbeeld weer goed."

Poll: Wil jij de play-offs ook afschaffen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard  I   Boskamp  I   shw  I   KV Oostende  I   AA Gent  I   RC Genk  I   KV Mechelen  I   Antwerp  I   Beerschot-Wilrijk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024