Afscheid in stijl voor Coucke, Eupen maakt degradatiestrijd héél spannend

Zaterdag 24 februari 2018 - 21:52   I

Zaterdagavond stond aan de Kust helemaal in het afscheid van Marc Coucke, die vanaf zondag aan de slag gaat bij RSC Anderlecht. De aftredende voorzitter kreeg een mooi afscheid van KV Oostende, terwijl Eupen de degradatiestrijd héél spannend maakte.

KV Oostende-STVV 2-0

Voor aanvang van de wedstrijd nam Marc Coucke uitgebreid afscheid van Oostende, en toen het eerste fluitsignaal weerklonk kreeg het feestgebeuren een vervolg op het veld. KVO had zijn schaapjes voor rust al op het droge, en dat dankzij twee goals van... verdediger Bjelica.

Eupen-Lokeren 3-2

Hupperts bracht Lokeren snel op voorsprong, maar daarna ging Eupen op en over de bezoekers dankzij goals van Raspentino en Ocansey Winteraanwinst Cevallos hing de bordjes opnieuw in evenwicht, maar het venijn zat in de staart van de match.

Na een tweede gele kaart voor Gnaka moest Eupen met tien verder, maar luttele minuten later maakte ervaren rot Luis Garcia er 3-2 van. Meteen ook de eindstand, en zo komt Eupen in de stand op gelijke hoogte van Eupen.

Poll: Wie zal uiteindelijk degraderen?