KV Mechelen heeft groot probleem, Van Wijk reageert

KV Mechelen heeft groot probleem, Van Wijk reageert
Zondag 25 februari 2018 - 09:03   I   door Redactie

KV Mechelen won niet van Charleroi en later op de avond won Eupen wél van Lokeren. Malinwa is weer laatste nu, met evenveel punten, hetzelfde doelsaldo maar Eupen heeft meer goals gemaakt. Het ziet er allemaal weer wat slechter uit voor Malinwa in de degradatiestrijd.

“We verdienden volgens mij te winnen, en je hoopt natuurlijk dat die penalty (op het einde,red.) binnen gaat. Ik wil zeker geen steen werpen naar Rits. Hij speelde een goede match en nam zijn verantwoordelijkheid", blijft trainer Dennis Van Wijk toch enigszins positief op de website van de club.

Lot niet in eigen handen

De voorbije weken was het voetbal van Malinwa wel beter dan wat het zaterdag op de mat bracht. "Er zat meer onzekerheid en zenuwachtigheid in de ploeg. Thuis is er sowieso meer druk en ook het veld was moeilijk te bespelen. Voor deze match had ik iets meer schrik dan de voorbije wedstrijden en mijn ploeg blijkbaar ook", aldus de Nederlander. 

"We kwamen aanvankelijk overal een stapje te laat, wat resulteerde in drie gele kaarten en de tegentreffer. We hebben ons heel goed herpakt en begonnen eindelijk duels te winnen. Charleroi speelde wel een lepe match, ze maakten veel fouten en haalden de snelheid uit onze acties.”

“We hebben massa’s en massa’s getraind op stilstaande fases, dus het is goed wat we erop scoren. Nadien hebben we de wedstrijd goed onder controle gehouden. Enkel de laatste 10 minuten gingen we pushen en gaven we het middenveld wat uit handen. Nu hebben we het niet meer in eigen handen."

Teleurstelling

“Ik ben teleurgesteld", erkent Rob Schoofs. "Het was een zeer belangrijke match en alles stond in het teken van de drie punten die we nodig hadden. We mogen natuurlijk niet vergeten dat Charleroi een goede ploeg is die niet voor niks op de tweede stek staat. We hebben de laatste weken goed gespeeld en het is jammer dat we onszelf niet meer beloond hebben."

"We hebben nog twee levensbelangrijke wedstrijden op het programma staan", vervolgt Schoofs. "We vatten die aan met opgeheven hoofd. We zijn wel teleurgesteld, maar we zijn zeker geen geslagen ploeg."

Poll: Geloof jij nog in de redding van KV Mechelen?

TAGS  I  Van Wijk  I   KV Mechelen  I   Schoofs

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024