Wenger kijkt met hele grote ogen naar De Bruyne

Wenger kijkt met hele grote ogen naar De Bruyne
Zondag 25 februari 2018 - 09:27   I   door Fabian Morren

Arsenal speelt in de finale van de League Cup tegen Manchester City. Uiteraard kan Arsenal-coach Arsène Wenger niet om Kevin De Bruyne heen. De middenvelder is dé draaischijf bij City en hem lam leggen zou al een grote sleutel tot succes zijn.

"Hij kent een buitengewone ontwikkeling", zegt Wenger over De Bruyne. "Eén van de grote sterktes van Manchester City is De Bruyne. Hij is een moderne middenvelder voor mij, hij kan beslissend zijn in de zone van de waarheid. De Bruyne werkt heel hard, hij is rechts - én linksvoetig en een echte vechter. Ik ben in het algemeen niet verrast door zijn prestaties."

Het slechtste nieuws voor Arsenal is nog dat er naast De Bruyne nog tal van andere sterren zijn, zoals David Silva en Sergio Agüero. Je kan ze niet allemaal aan banden gaan leggen. "Ze hebben zoveel spelers waar je je op kunt beginnen focussen om ze af te stoppen, maar je kan je beter op de tactiek van je ploeg concentren", is de wijze raad van Wenger.

City favoriet

Voor City is het dé kans om een eerste prijs te maken. De Engelse topclub ligt op koers om kampioen te worden en ook in de Champions League maakt het nog kans. De League Cup is ook een mooie kans om een hoofdprijs in de wacht te slepen. City geldt ook als favoriet, al wacht Arsenal al sinds het seizoen 1992-1993 op een nieuwe eindzege in de League Cup.

Poll: Wie wint de League Cup?

TAGS  I  De Bruyne  I   Manchester City  I   Arsenal  I   shw  I   Wenger

zondag 29 mei 2022

zaterdag 28 mei 2022

vrijdag 27 mei 2022