Er moet Mourinho na al de kritiek iets van het hart over Lukaku

Er moet Mourinho na al de kritiek iets van het hart over Lukaku
Zondag 25 februari 2018 - 09:49   I   door Redactie

Romelu Lukaku slaagt er niet in om te scoren tegen de clubs uit de top zes in de Premier League. Tegen de rivalen van Manchester United zwijgt dus het kanon van Big Rom. De Engelse pers is zeer gretig op die statistieken gesprongen, want het wakkert de kritiek op Lukaku alleen maar verder aan.

Niet enkel goals

José Mourinho zet Lukaku echter, niet voor het eerst, uit de wind. "Ik weet niet waarom hij nog niet tegen de topploegen scoren, maar ik ben niet bezorgd", benadrukt de manager van Manchester United. "21 doelpunten is helemaal niet slecht en ik meet de prestaties van de spelers niet af zoals jullie dat doen. Ik heb andere punten in mijn analyses en ik ben blij met de prestaties van Lukaku, zelfs wanneer hij niet scoort."

Het is wel zo dat de kritiek op Lukaku niet mals is de laatste tijd. Clubicoon Paul Scholes liet al weten dat Man United absoluut een nieuwe topspits moet halen. "Zo zal Lukaku ook minder druk ervaren", zei hij. Ex-speler Rio Ferdinand liet ook al meermaals doorschemeren dat hij geen fan is van Big Rom. "Met hem in de ploeg ben je de bal kwijt", luidt het.

Lukaku werd afgelopen zomer ietwat verrassend door Man United aangetrokken. De spits speelde toen nog bij Everton en leek op weg naar zijn ex-club Chelsea. Man U slaagde er echter toch in om nog sneller op de bal te spelen en zowel met Everton als met de speler een akkoord te vinden. 

Druk schema

Mourinho maakt zich overigens wel zorgen over het drukke programma van Manchester United in de komende maanden. "Maart, april en mei kan heel druk zijn en ver geraken in de FA Cup zorgt voor problemen", weet de Portugese manager. Man U zit voor alle duidelijkheid nog steeds in de Engelse beker. "Als we de halve finale van de FA Cup spelen, kan het heel druk en ingewikkeld worden."

Poll: Ben jij ontgoocheld in de prestaties van Lukaku bij Manchester United?

TAGS  I  Manchester United  I   Mourinho  I   shw  I   Lukaku

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024