Standard eist zeer strenge straf voor Charleroi

Standard eist zeer strenge straf voor Charleroi
Dinsdag 13 december 2016 - 18:11   I   door Redactie

De Waalse derby tussen Charleroi en Standard werd op 4 december stilgelegd na problemen met de fans. Het was toen de 68ste minuut en het stond 1-3 voor de Rouches.

De zaak zit nu bij het bondsparket. Maar het bondsreglement is nogal onduidelijk over wat er nu moet gebeuren. "Wanneer de scheidsrechter de wedstrijd staakt na toepassing van de procedure bij verbaal geweld (spreekkoren) of bij wanordelijkheden buiten het speelveld, wordt de wedstrijd met forfaitcijfers verloren door de ploeg waarvan de supporters aan de basis liggen van de incidenten, of worden er geen punten toegekend indien de incidenten veroorzaakt werden door zowel de supporters van de thuisploeg als van de bezoekende ploeg", stipuleert artikel 1917.3 van het Bondsreglement. 

"Standard is immers verantwoordelijk voor de tijdelijke stilleggingen, Charleroi voor de definitieve. En dus moet Charleroi volgens de regels een forfaitnederlaag lijden en worden de drie punten aan Standard toegekend", is de conclusie van Grégory Ernes, advocaat van de Rouches.

"Bovendien schrijven de FIFA-reglementen voor dat de stadionverantwoordelijke van de thuisploeg in eerste instantie verantwoordelijk is voor het gedrag van alle supporters in het stadion. In dit geval is Charleroi dus ook aansprakelijk voor incidenten met supporters van Standard."

TAGS  I  Standard  I   Charleroi

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024