Sa Pinto: "Onze goal buitenspel? Kan gebeuren, maar hun doelpunt..."

Sa Pinto:
Maandag 26 februari 2018 - 06:17   I   door Redactie

Bij Standard voelen ze zich bestolen. Bij de 1-1 van Dennis kwam Mechele te hard in en Marin werd in de rug geduwd. Het lokte enorm veel protest uit van de spelers bij scheidsrechter Alexandre Boucaut. Die werd ook na de wedstrijd nog belaagd. Standard-coach Ricardo Sa Pinto voelt zich nogmaals geviseerd.

Woeste Sa Pinto

“Ik weet niet hoe ik dit moet noemen”, zucht Sa Pinto in Het Belang van Limburg. “Dit is iets ongelooflijks. Hij duwt Marin in de rug en scoort. Iedereen in het stadion had het gezien, behalve de scheidsrechter. Voordien hadden we al geen penalty gekregen voor een fout van Vormer op Mpoku. Dit overkomt telkens ons. Het is altijd tegen Standard. Dit verdienen we niet. De huidige stand vertelt niet de waarheid. Dit Standard hoort in play-off 1. We zullen blijven vechten.”

Standard-spits Renaud Emond kon het beter relativeren na afloop van de match. “Ik hoorde dat het voorafgaand aan onze goal buitenspel was”, reageert hij. “Op het einde is alles in evenwicht, zeggen ze toch? Al vond ik die duwfout op Marin erg flagrant. Het is vooral frustrerend omdat we dicht bij de zege zaten. Of dit gelijkspel de fout van de ref is? Nee, dat mogen we niet zeggen."

In totaal ging Boucaut drie keer in de fout. Bij de openingstreffer van Carcela stonden liefst vier spelers van Standard buitenspel. Er kan slechts één speler echt buitenspel staan en dat was in dit geval Mpoku. In de 65ste minuut was er een penaltyfout op Mpoku. Vormer kwam te laat en haalde hem onderuit. Ref Boucaut zag het niet. Bij de gelijkmaker van Dennis was er de overduidelijke duw van de Nigeriaan in de rug van Marin. Ook dat bestrafte Boucaut niet en het werd 1-1.

"Dat je een keer buitenspel niet ziet, kan ik begrijpen"

Bij de goal van Standard stond Mpoku dus buitenspel, maar dat vond Sa Pinto toch minder erg. "Als het buitenspel was, moeten we niet vergeten dat Diaby daarna ook een kans uit buitenspelpositie kreeg. Hij scoorde niet. Dat je een keer buitenspel niet ziet, kan ik nog begrijpen. Dat is vaak millimeterwerk. Ik vind sowieso dat een ref bij twijfel moet laten doorspelen", luidt het dan plots bij de Portugees.

Poll: Hoe vond jij Boucaut?

TAGS  I  Standard  I   Club Brugge  I   Sa Pinto  I   Emond  I   Boucaut

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024