Vanden Stock: "Die match wordt emotioneel voor mij"

Vanden Stock:
Maandag 26 februari 2018 - 09:24   I   door Redactie

De komst van Marc Coucke leidt meteen ook het einde van Roger Vanden Stock in. In tegenstelling tot Herman Van Holsbeeck is hij wel heel graag gezien door iedereen. Het grote afscheid van Vanden Stock was nog niet voor gisteren. De schijnwerpers stonden toen vooral op Coucke, de nieuwe voorzitter.

Vanden Stock glunderde mee met Coucke. Hij was duidelijk erg tevreden met de nieuwe wind, die hij nu al begint te voelen. “Het enthousiasme van de nieuwe Anderlecht-voorzitter was van groot belang, dat zag je wel op het veld. Al was dat misschien iets minder toen het plots 4-3 stond”, knipoogt Vanden Stock in Het Nieuwsblad.

"Tegen Antwerp wordt het emotioneler"

Officieel is Vanden Stock nog voorzitter. Daar komt begin maart verandering in. Dan moet de Raad voor Mededinging zijn goedkeuring geven over de overname. Van zodra dat in orde is, is Coucke officieel voorzitter. “Voor mij was het nog geen emotionele wedstrijd, de volgende thuismatch tegen Antwerp zal emotioneler zijn”, zegt de huidige voorzitter.

Die thuiswedstrijd is op 11 maart. Inderdaad, tegen dan zal de Raad van Mededinging de overname bekrachtigd hebben. Dan is het dus ook voor het eerst dat Vanden Sotck in de tribune zal zitten als erevoorzitter en niet meer als voorzitter. Een speciaal en emotioneel moment.

Rust

Intussen hoor je niets dan positieve geluiden over het feit dat er een nieuwe voorzitter is. De aanwezigheid van Coucke tijdens de match tegen Moeskroen was al belangrijk. Ook Hein Vanhaezebrouck moest dat achteraf toegeven. "De nieuwe voorzitter zorgt wel voor wat meer rust in de kleedkamer", zei hij.

Poll: Ben jij blij dat Vanden Stock afscheid neemt als voorzitter?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanden Stock

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024