Wordt Bölöni ontslagen? "Hij is de oorzaak van de problemen"

Wordt Bölöni ontslagen?
Maandag 26 februari 2018 - 10:23   I   door Redactie

Antwerp is plots helemaal de weg kwijt. Na zo'n sterke eerste ronde stond Antwerp vlak voor de winterstop op een erg knappe vierde plaats. Daar blijft na de 4-0-nederlaag bij RC Genk nog weinig van over. De Great Old zal Play-Off 1 wellicht niet halen. Peter Goris, chef sport van Gazet van Antwerpen, haalt zwaar uit naar Laszlo Bölöni. Hij spreekt zelfs over een ontslag van de coach.

Oorzaak

"Natuurlijk mag je Laszlo Bölöni verwijten dat hij wellicht geen Play-Off 1 haalt", stelt Goris. "De Great Old stond op de vierde plek bij de winterstop. Met acht punten voorsprong op Kortrijk en Standard en tien punten op Genk. Als je die situatie om zeep helpt, moet je naar de oorzaken van zo'n malaise kijken."

"En die ligt onvermijdelijk ook bij de coach. 'Onze opdracht was 'degradatie vermijden', niet Play-Off 1', verdedigt Bölöni zich graag. Onzin. Het is in elk bedrijf zo: doelen worden continu bijgesteld, naargelang de veranderende realiteit. Bovendien waren de fans, het bestuur én de spelers wél mee. Enkel Bölöni bleef tegenwind geven", aldus Goris. 

"Antwerp heeft dit seizoen ook het op vijf (topclubs) na grootste budget in eerste klasse. 18 miljoen euro. Dan hoef je niet te bescheiden te zijn. Dat bleek ook in de aankopen. Ervaring en talent met spelers als Bolat, Van Damme en Oulare, naast onbekende parels als Rodrigues en Borges die meteen opvielen..."

"De aanpak van Bölöni heeft slechts een beperkte houdbaarheid"

"Het 'Antwerp onder Bölöni' begint zo veel weg te hebben van het 'Standard onder Bölöni' van tien jaar geleden. Het eerste seizoen bij de Rouches verbaasde Bölöni door onverhoopt opnieuw de titel binnen te halen en werd hij coach van het jaar. Net zoals hij voor de winterstop Antwerp onverhoopt op de vierde plek bracht. Het tweede seizoen bij Standard raakte Bölöni op alle vlakken de pedalen kwijt, Standard zakte weg. Zoals Antwerp na de winterstop."

Goris durft het woord ontslag openlijk in de mond nemen. Zit er een nieuwe trainer aan te komen? De Roemeen lijkt Antwerp in ieder geval niet snel weer op de rails te krijgen. "Bij Standard was het verdict na zijn ontslag/vertrek in februari 2010 hard: "de aanpak van Bölöni heeft slechts een beperkte houdbaarheid". Dat lijkt ook nu bij Antwerp het geval", is Goris duidelijk.

Ongeduldige Gheysens

Nogmaals een bewijs dat het in het voetbal erg snel kan gaan. Nog niet zo lang geleden werd Bölöni bejubeld langs alle kanten. Antwerp deed het beter dan verwacht en de aanpak van de Roemeense coach werkte. Nu zou hij al mogelijk moeten vrezen voor een ontslag. Feit is dat sterke man Paul Gheysens geen geduld heeft. Hij wil zo snel mogelijk meedoen met de groten in België. Met het missen van Play-Off 1 had hij al geen rekening gehouden.

Poll: Vind jij dat Bölöni ontslagen moet worden?

TAGS  I  Antwerp  I   Bölöni

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024