Messi en Neymar kunnen niet tippen aan Hazard

Messi en Neymar kunnen niet tippen aan Hazard
Maandag 26 februari 2018 - 14:40   I  

Volgens een onderzoek van het International Centre for Sport Studies kunnen Messi en Neymar niet tippen aan de dribbels van Eden Hazard. Een andere Belg uit de Premier League volgt het drietal op de hielen.

Het CIES (International Centre for Sport Studies) publiceerde vandaag een lijst met de beste dribbelaars van dit seizoen. Het Zwitserse instituut berekende de top 100 aan de hand van een formule die zowel het gemiddeld aantal dribbels per wedstrijd als het slaagpercentage daarvan in acht neemt. Er werd alleen gekeken naar spelers uit de vijf Europese topcompetities.

Onze landgenoot Eden Hazard kwam daar als onbetwiste nummer één uit de bus. Neymar en Lionel Messi vervolledigden de top 3. Waar Cristiano Ronaldo eindigde, is niet geheel duidelijk. De Portugese topspeler wist zelfs geen plekje in de top 100 te bemachtigen.

Dembélé

Op de vierde plaats pronkt Moussa Dembélé. De middenvelder draait een sterk seizoen bij Tottenham en deelt die plaats met Tanguy Ndombélé van Lyon. Dembélé heeft zelfs het hoogste slagingspercentage van de ganse top 10. In de volledige top 100 doen alleen Pedro Obiang en Fabian Delph het beter, maar zij ondernamen gemiddeld minder dribbels.

In de top 100 staan nog twee andere Belgen. Radja Naingollan vinden we terug op een gedeelde 57ste plaats en Kevin De Bruyne sluit samen met Romain Amalfitano (Dijon) en Jean Seri (Nice) de top 100 af. Oud-Genk speler Leon Bailey pronkt op de 63ste plaats, net boven Sergio Agüero en Alex Sandro.

De volledige top 10

1) Eden Hazard (Chelsea)
2) Neymar (Paris Saint-Germain)
3) Lionel Messi (Barcelona)
4) Moussa Dembélé (Tottenham)
Tanguy Ndombélé (Lyon)
6) Papu Gómez (Atalanta)
7) Arthur Masuaku (West Ham United)
8) Sofiane Boufal (Southampton) 
9) Mario Lemina (Southampton)
Nabil Fekir (Lyon)

Bekijk hier de volledige top 100.

 

Poll: Wie kan het beste dribbelen?

TAGS  I  Hazard  I   Messi  I   Cristiano Ronaldo  I   Neymar  I   Dembélé  I   De Bruyne  I   Agüero  I   Alex Sandro  I   Bailey  I   Delph

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024