Coucke krijgt er flink van langs: "Het is een luchtfietser"

Coucke krijgt er flink van langs:
Maandag 26 februari 2018 - 14:25   I  

Marc Coucke wandelde zondagnamiddag voor het eerst als grote baas binnen in het Constant Vanden Stockstadion. Bij RSC Anderlecht zijn ze in de zevende hemel met de nieuwe voorzitter, maar niet iedereen is laaiend enthousiast.

Zo stelt journalist François Colin zich vragen bij de grote Coucke-show. "Dit was het weekeinde van Marc Coucke: uitgewuifd in Oostende en een dag later de blijde intrede in het Astridpark", klinkt het op De Witte Duivel.

"Wie zaterdag in De Tijd, stilaan onze beste sportkrant, het overnamedossier van Anderlecht las, hield er een bijzonder slechte smaak in de mond aan over. De roemrijkste club van het land werd simpelweg als een ordinair bedrijfje aan de hoogste bieder verkocht."

"Ik heb jaren terug al geschreven dat Anderlecht de slechtst geleide club van het land is. Met zijn ligging, uitstraling, traditie en veelvuldige deelnames aan de Champions League zou Sporting lichtjaren voorsprong moeten hebben genomen. Helaas, de club balanceerde financieel op de rand van de afgrond."

Is Coucke de oplossing?

"Een nieuwe wind komt dus geen moment te vroeg, maar of Marc Coucke de oplossing is, is zeer de vraag", gaat Colin verder. "De man is miljardair geworden, maar over de manier waarop valt heel wat te zeggen en hij is toch vooral een luchtfietser gebleken."

"De paars-witte fans hopen dat hij zoals in Oostende miljoenen in de club gooit, maar dat is geenszins de oplossing. Anderlecht heeft vooral behoefte aan mensen met een visie die de sportwereld door en door kennen."

Colin vraagt zich af of Coucke voldoende van het voetbal kent om Anderlecht uit de put te helpen. "Dat heeft Coucke nog geenszins bewezen en het is ook af te wachten of Luc Devroe op sportief vlak een betere keuze is dan Herman Van Holsbeeck. Als ex-sportief directeur van Club Brugge zou zijn krediet bovendien snel opgebruikt kunnen zijn. Vraag het maar aan ex-Standard-speler Steven Defour."

Poll: Geloof jij in Coucke?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   Colin

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024