Update: Deschacht scoort meteen bij rentree

Update: Deschacht scoort meteen bij rentree
Maandag 26 februari 2018 - 20:19   I   door Redactie

Olivier Deschacht werd enkele weken geleden teruggezet naar de B-kern. De verdediger zou zich te negatief hebben gedragen. Hein Vanhaezebrouck communiceerde er verder ook niet over. Zo bleef het de voorbije dagen opvallend stil rond de verdediger. Na een weekje ziekte pikte Deschacht intussen wel aan bij de beloften.

Vanavond komt Deschacht ook in actie. Hij speelt mee in de beloftenwedstrijd van Anderlecht tegen Standard. Die match wordt om 19.30 uur gespeeld. Voor Deschacht is het belangrijk dat hij zo conditioneel toch in orde kan blijven en matchrite kan opdoen.

Op zijn 37ste zal Deschacht zich dus weer moeten bewijzen bij de beloften. Hij moet tonen dat hij ook weer een positieve houding heeft. Het is niet duidelijk hoe de situatie van de routinier zal evolueren met de komst van Marc Coucke. Volgens sommige bronnen zou Coucke Deschacht sowieso een mooi afscheid willen bezorgen.

Onduidelijkheid

De twee zijn ook streekgenoten en zouden ook een bepaalde band hebben. Anderzijds kan Coucke Deschacht niet zomaar terug in de A-kern roepen, want dan ondermijnt hij het gezag van Hein Vanhaezebrouck. Er is dus nog geen duidelijkheid over de toekomst van Deschacht.

Enkele dagen geleden zorgde Sels nog voor opschudding door te stellen dat de spelers niet echt op de hoogte waren van de situatie rond Deschacht. "Wij, de spelers, weten eigenlijk niet goed wat er gebeurd of gezegd is. Negatief gedrag? Blijkbaar vond de club het nodig om Olivier tijdelijk naar de tweede ploeg te sturen, maar ik denk niet dat die beslissing definitief is. Veel kan ik er niet over kwijt. Er speelde misschien iets achter de schermen", zei Sels.

Update - Deschacht scoort

Olivier Deschacht opende in de topper tegen Standard al na 12 minuten de score. De verdediger is duidelijk gemotiveerd om het ongelijk van coach Hein Vanhaezebrouck te bewijzen. Is er dan toch nog een toekomst voor Oli bij de A-kern van Anderlecht?

Poll: Moet Deschacht terugkeren in de A-kern?

TAGS  I  Deschacht  I   Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024