Hooligans van Lokeren gaan op de vuist, man krijgt zware klappen (Video)

Hooligans van Lokeren gaan op de vuist, man krijgt zware klappen (Video)
Maandag 26 februari 2018 - 20:18   I   door Redactie

Sporting Lokeren verloor zaterdag met 3-2 bij Eupen. Voor aanvang van de wedstrijd is het tot hevige rellen gekomen. TV Oost kreeg daar beelden van in handen en publiceerde ze. Tientallen heethoofden zochten de confrontatie op. Het ging om hooligans van zowel Lokeren als Eupen.

Politie bekijkt beelden

De relschoppers gingen op de vuist in het centrum van de stad Eupen. Op de beelden is te zien hoe hard de confrontatie was. Officieel is er niets bekend over slachtoffers, maar het lijdt geen enkele twijfel dat die er gevallen zijn. Op de beelden is onder meer te zien hoe een man een klap krijgt en op de grond valt. Vervolgens beginnen enkele heethoofden op de man te schoppen, een hele tijd lang.

Er waren ook twee politieagenten vanuit Lokeren meegegaan. Die waren echter pas rond half zes in Eupen. Toen waren de feiten al gebeurd. De politie heeft de amateurbeelden intussen wel bekeken en herkenden Lokeren-supporters.

NAC Breda-fans

De politie van Lokeren vermoedt dat het gaat om een zogenaamde 'free-fight'. Twee rivaliserende clans spreken dan af om te knokken volgens hun bepaalde regels. Ook supporters NAC Breda zouden betrokken zijn geweest bij de rellen. De voorzitter van een supportersclub van Lokeren kreeg rake klappen. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Lokeren en Eupen vechten tegen de degradatie. Ook Lokeren is nog steeds niet zeker van het behoud, want de kloof met Eupen en KV Mechelen is slechts vier punten en er zijn er nog zes te verdienen.

Harde beelden

Poll: Moeten deze personen zwaar gestraft worden?

TAGS  I  Lokeren  I   Eupen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024