UEFA hakt knoop door na apengeluiden aan het adres van Batshuayi

UEFA hakt knoop door na apengeluiden aan het adres van Batshuayi
Maandag 26 februari 2018 - 22:15   I  

De UEFA is een tuchtzaak gestart tegen Atalanta Bergamo. De fans van de Italiaanse subtopper zouden Michy Batshuayi afgelopen donderdag racistisch bejegend hebben tijdens een duel in de Europa League. "Laten we de stadions opschonen", liet Batshuayi weten.

De UEFA besloot op basis van Batshuayi's reactie een tuchtzaak tegen Atalanta te starten. De spits werd naar eigen zeggen het slachtoffer van racisme tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Atalanta. Het duel eindigde in een gelijkspel (1-1), waardoor Dortmund zich kwalificeerde voor de achtste finale. De heenwedstrijd werd, onder meer door twee doelpunten van Batshuayi, met 3-2 door de Duitsers gewonnen. 

Batshuayi liet ook onmiddelijk na het nieuws van de UEFA van zich horen. "Een aantal idioten moet ons nooit doen vergeten waarom we zo van voetbal houden. Laten we de stadions opschonen en gewoon dit prachtige spelletje spelen", aldus de Chelsea-huurling.

De UEFA startte ook nog een bijkomende tuchtprocedure tegen Atalanta en Borussia Dortmund. Tijdens de terugwedstrijd van afgelopen donderdag werd er in de tribunes namelijk meermaals vuurwerk afgestoken en werden er ook voorwerpen op het veld gesmeten. Eventuele sancties zullen op 22 maart volgen, dan doet de UEFA namelijk een uitspraak over deze zaken.

Bananenincident

Het is niet de eerste keer dat subtopper uit Bergamo in opspraak komt wegens racisme. In 2014 kreeg de club nog een boete van 40.000 euro nadat enkele supporters bananen op het veld hadden gesmeten naar spelers van AC Milan, onder wie Kévin Constant.

Lees hieronder de reactie van Batshuayi.

TAGS  I  Atalanta  I   Borussia Dortmund  I   Michy Batshuayi  I   Europa League  I   Racisme  I   AC Milan  I   UEFA

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024