"Deze Club-speler zal Ruud Vormer terug naar hoger niveau tillen"

Dinsdag 27 februari 2018 - 07:27   I  

Ruud Vormer, de nieuwe Gouden Schoen, is op zoek naar zijn gouden voeten. Geen enkel doelpunt en slechts één assist in de laatste vier wedstrijden. Voor iemand die zo een geweldige cijfers kon voorleggen voor nieuwjaar zijn die cijfers op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Al komt het wel goed met Vormer.

Dat zegt Eddy Snelders in Het Nieuwsblad. Snelders geeft Leko trouwens gelijk. De trainer van Club Brugge had de mindere vorm van Vormer toegeschreven aan het winnen van de Gouden Schoen. Of beter gezegd, de decompressie na het winnen van de Gouden Schoen.

"Heel wat interviews, heel wat aandacht, heel wat in het vizier lopen. Dat zorgt ervoor dat je niet honderd procent scherp kunt zijn, iets wat Vormer net nodig heeft om zijn voetbal te kunnen spelen. Hem wat gerust laten, dat zou op korte termijn al heel wat kunnen oplossen", aldus Snelder.

Evenwicht op middenveld dé oplossing

Snelders ziet het wel snel in orde komen met de middenvelder en kapitein van Club Brugge. Een beetje (mentale) rust zal wonderen doen volgens hem, maar ook Leko kan het niveau van zijn Gouden Schoen opnieuw opkrikken. Door de juiste keuze te maken op het middenveld zal Vormer volgens Snelders zijn oude niveau opnieuw kunnen halen.

"Ik begrijp Leko dat hij in thuiswedstrijden met Jordy Clasie meer voetballend overwicht wil creëren, maar hij is vis, noch vlees. Geen echte verdedigende middenvelder, geen echte spelmaker. Dat zorgt voor onevenwicht. ­Tegen Standard kreeg Clasie bijvoorbeeld geen vat op ­Mehdi Carcela. Met Marvelous Nakamba - een echte verdedigende middenvelder - is er wel een evenwicht. En dan kan Vormer meer zijn ding doen", aldus Snelders.

Club Brugge heeft nu nog twee wedstrijden die het ongetwijfeld zal willen winnen. Met een ruime overwinning zou de negativiteit rond de ploeg wat gaan liggen en keert de rust ook terug. Een goed begin van Play-Off I wordt dan ook cruciaal als Club dit seizoen kampioen wil worden.

Poll: Moet Leko kiezen voor Nakamba in plaats van Clasie?

TAGS  I  Club Brugge  I   Vormer  I   Clasie  I   Nakamba

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024